Boniface “Softie” Mwangi er en anerkjent, kenyansk fotojournalist som på kloss hold ble vitne til volden som utspant seg i etterdønningene av valget i Kenya i 2007. I årevis har han viet livet sitt til kampen mot korrupte politikere. Som konsekvens har han tilbragt mange netter i fengsel, forslått av politiet. Med kone og to små barn er det ikke lett å være ansvarlig familiefar, men aktivisten i ham nekter å sitte stille i båten. Trøtt av å demonstrere bestemmer Boniface seg for å stille til valg. Men der hans politiske motstandere lokker velgerne med t-skjorter og småpenger, er den lite bemidlede Bonifaces valgflesk lovnaden om å kjempe de svakes kamp, skulle han komme til makten. Med en velgermasse der mange lever fra hånd til munn, er hans altruistiske visjoner ganske uinteressante for folk flest. Klarer han å overbevise velgerne om behovet for forandring, og tåler familien hans nye rolle som politiker?

Regissør Sam Soko tegner et intimt og inspirerende portrett av aktivisten “Softie” som kjemper mot de negative konsekvensene av Kenyas koloniale arv, som fortsatt preger landet. Politikerne får passene sine påskrevet som enten korrupte, udugelige, eller begge deler. Samtidig viser Soko hvordan familielivet må betale prisen når målet er intet mindre enn å endre samfunnet.

Gjermund Granlund

Regissør

Sam Soko jobber som regissør og produsent i Nairobi, Kenya. Han er medstifter av produksjonsselskapet LBx Afrika. Softie er hans første fullengdes dokumentarfilm. Den hadde premiere under årets filmfestival i Sundance der den vant en jurypris for beste klipp.

Land Kenya

År 2020

Regissør Sam Soko

Manusforfatter Sam Soko

Fotograf Chris Rhys Howarth, Joel Ngui, Sam Soko

Produsent Toni Kamau, Sam Soko

Med Boniface Mwangi

Spilletid 1t 36m

Språk Engelsk

Undertekst Engelsk

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?