26. nov. - 06. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Hva skjer når en gruppe sørafrikanske gravejournalister snubler over et spor av utstrakt korrupsjon, som leder helt inn til president Jacob Zumas kontor? Eller når det like etter spres en omfattende svertekampanje mot redaksjonen journalistene jobber i, som et forsøk på å kompromittere integriteten deres?

Heldigvis er løsningen nærmere enn de skulle tro – en enorm dokumentlekkasje som beviser hvordan statsansatte og private aktører opererer i tandem for å suge mest mulig penger ut av statskassa. Søkelyset rettes spesielt mot den enormt innflytelsesrike og styrtrike Gupta-familien og deres forbindelser til president Zuma. Eierandeler og kontrakter i statseide gruver og jernbaner deles rundhåndet ut til dem som er like rause tilbake. Til og med høythengende regjeringsposisjoner kan diskuteres, dersom bestikkelsen er høy nok.

How to Steal a Country er en drivende og hardtslående dokumentar. Den viser hvor galt det kan gå når presidentens tilsynelatende høyeste prioritet er å dele ut statens eiendeler til private aktører, med forbehold om evig troskap.

Gjermund Granlund

Regissør Rehad Desai introduserer filmen i et forhåndsinnspilt intervju, og går dypere inn på temaene fra filmen.

Regissør

Rehad Desai returnerte til Sør-Afrika i 1990 etter å ha levd i politisk eksil under apartheid. Han har filmutdanning fra Zimbabwe og Sør-Afrika, har ledet en filmfestival, og er sjef for et film- og tv-selskap. Dokumentaren hans Miners Shot Down fra 2014 vant en Emmy-pris, samt priser på flere internasjonale filmfestivaler.

Denne filmen inngår i

Dok:Sør Sørfond Publikumsprisen

Land Sør-Afrika

År 2019

Regissør Rehad Desai

Manusforfatter Anita Khanna

Fotograf Nic Hofmeyr, Duncan Tilley, Shavez Ahmed, Fred Burns, Derek Allen, Ian Ross, Sandile Sethi, Eran Tahor

Produsent Rehad Desai, Anita Khanna, Zivia Desai Keiper

Spilletid 1t 27m

Språk Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?