26. nov. - 06. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

I 2016 signerer den colombianske regjeringen og geriljagruppen FARC en avtale om å legge ned våpnene. Dette øyeblikket markerer slutten på mer enn femti år med borgerkrig. FARC-krigerne, de unge mennene og kvinnene som har hatt skogen som sitt hjem og gjemmested så lenge de kan huske, vender tilbake til samfunnet for å bygge seg en ny tilværelse som ikke lenger baserer seg på væpnet kamp mot den sittende regjeringen.

Colombia in My Arms er en tankevekkende dokumentar om ettervirkningene av den colombianske fredsavtalen. Filmskaperne følger personer fra vidt ulike deler av det colombianske samfunnet: ikke bare FARC-medlemmene som risikerer å bli skutt på åpen gate, men også fattige bønder som står uten reelle alternativer til å jobbe på de illegale kokaplantasjene, og den styrtrike overklassemannen som nipper til rødvin og underholdes av tyrefekting på fritiden. De enorme klasseskillene vitner om at betydningsfulle perspektiver ble utelatt fra den hardt fremforhandlede fredsavtalen, som Norge har investert mengder av tid, penger og prestisje i.

Gjermund Granlund

Les Arguments anmeldelse av Colombia in My Arms her.

Regissør

Jenni Kivistö har tidligere laget dokumentaren Land Within (2016) og kortfilmen Äiti (2017). Hun tar for tiden en mastergrad i dokumentarfilm ved Aalto University. Jussi Rastas har en mastergrad i digitale medier fra Jyväskylä universitet, og har studert filmvitenskap i Spania. De finske regissørene vant Dragon Award for beste nordiske dokumentarfilm under filmfestivalen i Gøteborg tidligere i år.

Denne filmen inngår i

Dok:Sør Publikumsprisen

Land Finland, Frankrike, Danmark, Norge

År 2020

Regissør Jenni Kivistö, Jussi Rastas

Manusforfatter Jenni Kivistö, Jussi Rastas

Fotograf Jussi Rastas

Produsent Markku Tuurna

Med Ernesto, Juan Manuel Santos, Pacho

Spilletid 1t 31m

Språk Spansk, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?