26. nov. - 15. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

I landsbyen Congo Morador i Venezuela flyter livet langsomt forbi. Husene er bygget på påler, biler og sykler er byttet ut med båter, og landsbyboerne ligger og vaker i vannet eller gynger i hengekøyer på de store terrassene. Som i mange andre fiskelandsbyer i verden er folketallet raskt dalende. Mye skyldes opphopning av sedimenter fra oljeproduksjon som dumpes i lagunen og skaper store problemer for folkene som bor der.

Filmens to hovedpersoner står på hver sin side av det politiske spekteret. På den ene siden står Tamara. Hun er landsbyens representant for den den sittende presidenten Maduros regime, og nesten religiøst opptatt av Hugo Chávez. På andre siden finner vi landsbyens førskolelærer, Natalie. Hun er uttalt anti-sosialist og grådig lei av de ydmykende besøkene av inspektører fra sentralmyndigheten som forteller at alt hun gjør er galt. Tonen mellom Tamara og Natalie er mildt sagt krass, og gir en tydelig pekepinn på hvor polarisert det politiske bildet i Venezuela er. Er landsbyen og endringene den utsettes for en eneste stor metafor for tilstanden i Venezuela – korrupt, forurenset, og med en befolkning som minker for hver dag som går?

Gjermund Granlund

Regissør

Anabel Rodríguez Ríos har en master i filmproduksjon fra London Film School. Hun debuterte med filmen Growing in Oil. Once Upon a Time i Venezuela hadde internasjonal premiere under filmfestivalen i Sundance der den mottok svært gode anmeldelser. Hun avsluttet nylig The Barrel, en kortdokumentar som ble vist på HotDocs.

Land Venezuela

År 2020

Regissør Anabel Rodriguez Rios

Manusforfatter Anabel Rodriguez Rios

Fotograf John Márquez

Produsent Sepp R. Brudermann

Spilletid 1t 39m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?