26. nov. - 06. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Mellom 1992 og 2013 reiste regissør Martín Weber rundt i Latin-Amerika og fotograferte ulike mennesker, og ba dem om å skrive ned sine drømmer på en liten tavle. Flere år senere har han tatt med seg kameraet tilbake for å møte de samme menneskene, for å se om drømmene har blitt oppfylt. De fleste vi møter har blitt utsatt for urett begått av diktaturer, militærjuntaer og andre feilslåtte styresmakter i forskjellige deler av Latin-Amerika. Her er det savnede brødre, fattigdom og tapt håp, men også rørende gjensyn for den meritterte fotografen Weber.

Stilmessig kan filmen tidvis minne om Juliano Ribeiros og Wim Wenders’ sterke Jordens Salt (2014) i sin uttrykksfulle bruk av vakre sorthvitt-fotografier som virkemiddel. I tillegg til å være en eminent fotograf, er regissør Weber en oppsiktsvekkende god intervjuer og samtalepartner. Dette gjør at vi får komme virkelig tett innpå en rekke mennesker som på et eller annet vis føler seg sviktet av sine hjemland.

Jon Sæter

Filmens regissør, Martín Weber, vil introdusere filmen via video.

Regissør

Martín Weber (f. 1968) er en argentinsk multimedia-artist som ble født i Chile, og oppdaget mange år senere at han var født i eksil. Han studerte både i Buenos Aires og ved ICP i New York. Map of Latin-American Dreams er hans debut som filmregissør, og vant prisen for beste dokumentar under CINELATINO i 2020.

Denne filmen inngår i

Dok:Sør Sørfond Publikumsprisen

Originaltittel Mapa de Sueños Latinoamericanos

Land Argentina, Mexico, Norge

År 2020

Regissør Martín Weber

Manusforfatter Martín Weber

Produsent Paula Zyngierman

Spilletid 1t 30m

Språk Spansk, Portugisisk, Quechua

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?