fre. 12.11
18:15 - 20:26
Vega 3
lør. 13.11
18:15 - 20:26
Vega 3
man. 15.11
20:15 - 22:26
Vega 1
ons. 17.11
20:00 - 22:11
Vika 4
tor. 18.11
17:45 - 19:56
Vika 4
søn. 21.11
18:30 - 20:41
Vika 3

Når datteren til Ela dør, forsvinner den eneste grunnen til at hun fortsatt er sammen med mannen sin. Ela flytter ut, men blir nektet lån fra banken; stebroren hennes vil ikke gå med på å selge et falleferdig teater som de begge eier, og hun får et lugubert tilbud fra en mann som er sjefen for et pyramidespill. Et tilbud det kanskje er vanskelig å si nei til. Det er ikke lett å leve i Calcutta.

Regissør Aditya Vikram Sengupta har med Once Upon a Time in Calcutta laget en film som beskriver hans følelser og tanker om hjembyen sin – en by i kraftig vekst, hvor beboerne prøver hardt å holde følge. Sengupta ville lage en film om menneskene som desperat forsøker å komme opp etter luft i en by som bare vokser og vokser.

Dette er en meditativ film med kompliserte skjebner, men den er også full av håp og drømmer. Filmen er full av vakre tablåer og har en ekspresjonistisk lyssetting. Stemningen settes nesten umiddelbart, og du blir dratt med inn i skjebnene til karakterene – selv om oddsene er imot dem. Dette er en by som ser ut til å vokse fra sine innbyggere.

Once Upon a Time in Calcutta fikk sin premiere på Filmfestivalen i Venezia, hvor den var nominert til beste film.


Alexander Svanåsbakken

Regissør

Aditya Vikram Sengupta (f.1983) fra Calcutta ble tidlig interessert i utøvende kunst. Han var også dramaturg, før han etter hvert lærte seg mer om film og animasjon. Hans første film, Labour of Love, fikk mye oppmerksomhet på festivaler. Den fikk også premieren sin på Filmfestivalen i Venezia og vant over 13 priser.


Denne filmen inngår i

HORISONTER SØRFOND

Land India, Frankrike, Norge

År 2021

Regissør Aditya Vikram Sengupta

Manusforfatter Aditya Vikram Sengupta

Fotograf Gökhan Tiryaki

Produsent Priyanka Agarwal, Anshulika Dubey, Catherine Dussart, Ingrid Lill Høgtun, Marie Fuglestein Lægreid, Linda Bolstad Strønen

Med Sreelekha Mitra, Satrajit Sarkar, Bratya Basu

Produksjonsselskap Catherine Dussart Productions (CDP), DUOfilm, For Films

Distribusjon Duo Film

Spilletid 2t 11m

Språk Bengali

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Spenning

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?