søn. 13.11
21:00 - 22:54
Vega 1
lør. 19.11
20:15 - 22:09
Vika 1

Den ville og voldsomme japanske kultfilmen, som inspirerte The Hunger Games-serien.

Jimmy Kimmel Live! tidligere i år avslørte Quentin Tarantino en hemmelig drøm om å ha fått regien på Battle Royale, før franchisen The Hunger Games stjal den vestlige versjonen av det brilliante konseptet. For alle Hunger Games-fans, vit at opprinnelsen til en av de virkelig store filmfranchisene i vestlig film kommer fra Japan.

En klasse videregående-elever på en japansk skole «kidnappes» av myndighetene, for deltagelse i det årlige Battle Royale eventet. Et ekstremt program myndighetene har satt igang for å demotivere ungdom fra å havne på skråplanet. 42 ungdommer sendes ut på en fjern øy; De får mat, vann, hvert sitt spesielle våpen og beskjed om at hvis de skal overleve må de drepe alle de andre. Rundt halsen har de alle et eksplosivt halsbånd, med tre dager på seg til å fullføre oppgaven. Sjefen for det hele er læreren (spilt av legendariske Takeshi Kitano), som sørger for at det hele går veldig brutalt og blodig for seg.

Vi har den virkelig store gleden av å presentere den 4K-restaurerte versjonen av Battle Royale i Oslo under årets Film fra Sør. Som en millennium-dystopi er den på linje med brutale provokasjoner som Fluenes Herre og A Clockwork Orange, og filmen er uten tvil regissør Kinji Fukasakus store mesterverk.

Lasse Skagen

Visningen 19. november gjøres i samarbeid med Cinemateket i Oslo.

For å krydre en «Royale kveld» anbefaler vi også den ferske Office Royale, som er en herlig japansk action-komedie som gir japanske kontor-damer en strålende mulighet til å trøkke inn noen tryner de har behov for å gjøre noe med.

Regissør

Kinji Fukasaku var japansk regissør og manuskriptforfatter som ble født i 1930 og døde i 2003, samme året som en oppfølger til hans mesterverk Battle Royale kom ut. Han er kreditert med 68 filmtitler og TV-serier, og fikk en lang rekke priser for sine filmer og sitt livslange arbeid i den japanske filmindustrien.

Denne filmen inngår i

HORISONTER Battle Royale / Office Royale

Originaltittel バトル・ロワイアル (Batoru Rowaiaru)

Land Japan

År 2000

Regissør Kinji Fukasaku

Manusforfatter Koushun Takami, Kenta Fukusaku

Fotograf Katsumi Yanagijama

Produsent Kenta Fukusaku, Kenji Fukusaku

Med Tatsuya Fujiwara, Aki Maedea, Taro Yamamoto, Takeshi Kitano

Produksjonsselskap Battle Royale Production Committee

Distribusjon Toei Company

Spilletid 1t 54m

Språk Japansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Action

Format DCP

Aldersgrense 18

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?