ons. 16.11
18:00 - 20:44
Vega 1
tor. 17.11
17:30 - 19:44
Ringen 3

The King er et hardtslående action-drama i sann Scorsese-stil.

Som en sørkoreansk The Wolf of Wall Street (2013) er The King en tour de force i elleville fester, maktmisbruk, stilige dresser og voldsom dekadens, ispedd både humor, melodrama og imponerende actionsekvenser. Filmen sopte med seg en rekke priser under Sør-Koreas to mest prestisjefylte, prisutdelinger, Blue Dragon Film Awards og Grand Bell Awards, og ble blant annet hyllet for sine mange gode skuespillerprestasjoner og det heseblesende klippearbeidet.

Selve handlingen er like enkel som den er komplisert. Den aspirerende stjerneadvokaten Park Tae-Soo (Zo in-Sung) kommer fra vanskelige kår, men klarer med hjelp fra en blanding av talent, sjarme og pågangsmot å komme seg opp og frem i 1990-tallets Sør-Korea. Det er likevel først når han møter Han-Kang Sik (Jung Woo-sung), den ukronede kongen av rettssystemet i landet, at han skjønner at hvis han skal nå helt til topps i samfunnet må han i tillegg bli fullstendig skruppelløs. Plutselig er han en del av gjengen av advokater som styrer det aller meste i hovedstaden Seoul, men han får snart erfare at om man har kommet seg til topps med uredelige metoder vil man sjelden dele makten med noen andre.

Jon Sæter


Regissør

Jae-Rim Han (f. 1975) er en koreansk regissør, manusforfatter og produsent. Han studerte film ved Seoul Institute of the Arts. Hans første spillefilm, Rules of Dating (2005), mottok prisene for beste film og beste debut fra Busan Film Critics Association. Emergency Declaration er hans femte spillefilm.

Denne filmen inngår i

K-FILM Regissørportrett: Jae-Rim Han

Originaltittel 더 킹 (Deoking)

Land Sør-Korea

År 2017

Regissør Jae-Rim Han

Manusforfatter Jae-Rim Han

Fotograf Woo-hyung Kim

Produsent Jongho Yi

Med Zo In-sung, Sung-Woo Bae, Ryu Jun-Yeol, Jung Woo-sung

Produksjonsselskap Woojoo Films

Spilletid 2t 14m

Språk Koreansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Spenning

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?