ons. 16.11
18:00 - 20:44
Vega 1
The King Artist Talk Kjøp billett

Før visningen av THE KING onsdag 16. NOV kl. 18.00 på Vega Scene møter regissør Han Jae-rim til en regissørsamtale med filmanmelder Einar Aarvig om regissørens karriere som filmskaper. Samtalen vil foregå på engelsk og koreansk, med engelsk/koreansk tolk. 

Gjennom karrieren har Han Jae-rim systematisk bygd sitt renommé som en regissør som lykkes å kombinere kommersiell appell med sofistikert regi- og fortellerevne. I regissørportettet på årets festival trekker vi frem tre av filmene hans. I THE SHOW MUST GO ON (2007) tar han for seg det uvanlige livet til en gangster som egentlig bare ønsker å være en normal far og ektemann. THE KING (2017) tar oss inn i den sørkoreanske makteliten, hvor maktkamp og korrupsjon råder. Hans nyeste film, EMERGENCY DECLARATION (2021), er en intens action-thriller.  

En spesiell vri i Han Jae-rims fortellergrep er evnen til å fremstille usedvanlige situasjoner realistisk, og realistiske situasjoner usedvanlige. Bakteppet for dette er regissørens store appetitt for nitidige og detaljerte forberedelser i sine filmer, som grenser til perfeksjonisme. Hver linje i dialogen og hver eneste beskrivelse i manuset, passer inn i visjonen for filmene han lager, og uttrykker seg på en glimrende måte i skuespillernes prestasjoner og i hans fortellerkunst. Som mange kanskje vil legge merke til finner vi skuespilleren Song Kang-ho – en av Sør-Koreas aller største skuespillere – i to av de tre filmene vi presenterer i vårt portrett av regissøren. Dette bidrar til å forklare den utrolige suksessen regissøren har hatt med sine filmer i hjemlandet.

Følg Facebook-arrangementet her.

Praktisk info

  • Samtalen med regissør Han Jae-rim ligger i forkant av visningen, og vil foregå på engelsk.

Relaterte gjester

Relaterte filmer