tor. 17.11
18:00 - 20:26
Vika 1
lør. 19.11
18:00 - 20:21
Vega 1

Et ukjent, dødelig virus forvandler det som skulle vært en fredelig flytur til en kamp for overlevelse. Denne dramatiske, luftbårne katastrofethrilleren er en av årets største sørkoreanske kinosuksesser.

Politidetektiv Gu In-ho må, til kona Hye-yoons store irritasjon, droppe å bli med henne på ferie for å undersøke en terrortrussel. Samtidig trosser Park Jae-hyuk egen flyskrekk for å ta med seg datteren til Hawaii. Da politiet finner et lik rammet av et ukjent virus i den mistenkte terroristens leilighet settes en politijakt i gang. Problemet? Vedkommende har allerede forlatt bakken med det samme flyet til Hawaii som Jae-hyuk og datteren, og til In-hos store forskrekkelse er også Hye-yoon der. Da alvorlig sykdom bryter ut inne i flyet må passasjerene kjempe for livet, mens In-ho febrilsk arbeider for å finne ut hvordan viruset kan bekjempes, om det i det hele tatt kan det.

I Emergency Declaration kombinerer regissør og manusforfatter Jae-Rim Han den klaustrofobiske krisen i lufta med politisk og etisk drama på bakken. Filmen hadde verdenspremiere utenfor konkurranse ved filmfestivalen i Cannes og ble siden en massiv kinosuksess i Sør-Korea.

Jenny Lund

17. NOV - Introduksjon, Jae-Rim Han

Visningen den 17. november gjøres i samarbeid med den Sør-Koreas ambassade i Oslo, og introduseres av regissør Jae-Rim Han.

Regissør

Jae-Rim Han (f. 1975) er en koreansk regissør, manusforfatter og produsent. Han studerte film ved Seoul Institute of the Arts. Hans første spillefilm, Rules of Dating (2005), mottok prisene for beste film og beste debut fra Busan Film Critics Association. Emergency Declaration er hans femte spillefilm.

Denne filmen inngår i

K-FILM Regissørportrett: Jae-Rim Han

Originaltittel 비상선언 (Bi-Sang-Seon-Eon)

Land Sør-Korea

År 2021

Regissør Jae-Rim Han

Manusforfatter Jae-Rim Han

Fotograf Lee Mo-gae, Park Jong-chul

Produsent Back Chang-ju, Eum Zoo-young, Jae-Rim Han

Med Song Kang-ho, Lee Byung-hun, Jeon Do-yeon, Kim Nam-gil, Kim So-jin

Produksjonsselskap Showbox Entertainment, C-JeS Entertainment, Magnum9

Distribusjon Showbox/Mediaplex

Spilletid 2t 21m

Språk Koreansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Action, Drama, Spenning

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?