man. 13.11
20:45 - 22:27
Cinemateket Lillebil
tir. 14.11
20:45 - 22:27
Vega 2

Backstage er en eksperimentell og vakker film om Aida og hennes dansetropp som turnerer i Marokko. En skade under en forestilling bringer frem konflikter i troppen, og fører dem på jakt etter en lege, langs den mørke veien.

Backstage tar oss med på et danseshow hvor skjønnheten i forestillingen undergraves av konflikten som oppstår mellom hoveddanserne, Aida og Hedi. Interne spenninger i selskapet påvirker showet, men takket være profesjonaliteten til utøverne merker ikke publikum når Aida blir skadet. Den spennende og rytmiske kraften på scenen står i kontrast til den langsomme dynamikken bak kulissene.

Aidas skade bringer frem konflikter i teamet mens de er på vei til en lege, langs den mørke veien. Reisen viser kontrasten mellom den harmoniske verden danserne formidler på scenen og den disharmoniske de lever med bak den.

Maka Dolidze

Regissør

Afef Ben Mahmoud er en tunisisk skuespillerinne og regissør. Hun debuterte som ballettdanser og begynte deretter å spille på teater, TV og kino. Hun har bidratt i opp til elleve filmer, men er kjent for My Neighbor Hamouda (2004) og Hunting Gazelles (2008). Hun har også hatt hovedroller under store tunisiske regissører, inkludert Nouri Bouzids Making Of (2006) og nylig i Streams (2021) av Mehdi Hmili, og mottok prisen for beste skuespillerinne på Cairo IFF. Ved siden av laget hun Mésanges Films og produserte Bouzids siste film, The Scarecrows (2019), der hun også spiller en hovedrolle. Filmen hadde premiere på filmfestivalen i Venezia.


Etter filmstudier ledet Khalil Benkirane the San Francisco Arab Film Festival og returnerte deretter til Marokko for å regissere sin spilledokumentar The White Thread. Senere ble han med i Doha Film Institute for å føre tilsyn med Grant-programmet, og ved siden av det medproduserte han The Scarecrows av Nouri Bouzids.

Denne filmen inngår i

HORISONTER ARABISKE FILMDAGER SØRFOND

Land Marokko, Frankrike, Belgia, Qatar, Norge

År 2023

Regissør Afef Ben Mahmoud, Khalil Benkirane

Manusforfatter Afef Ben Mahmoud

Fotograf Manjamin Rufi

Produsent Khalil Benkirane, Afef Ben Mahmoud, Isabelle Truc, Tania El Khoury, Marie Fuglestein Lægreid, Linda Bolstad Strønen, Ingrid Lill Høgtun

Med Sondos Belhassen, Afef Ben Mahmoud, Saleh Bakri, Sidi Larbi Cherkaoui, Sofiane Ouissi, Hajiba Fahmy. Ali Thabet, Abdallah Badis, Salima Abdel-Wahab, Nassim Baddag

Produksjonsselskap Lycia Productions, Mesanges Film, DUO film, Iota Production

Spilletid 1t 42m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?