lør. 11.11
18:00 - 20:02
Vega 1
ons. 15.11
20:15 - 22:17
Vika 2

I Lost in the Night flettes kjærlighet, hevn og konflikt sammen i en intens dramathriller satt til en småby i Mexico. Den seneste filmen fra stjerneregissøren Amat Escalante er en uforglemmelig opplevelse.

En planlagt gruveutvinning skaper splid i et lokalsamfunn i Mexico. Sammen med andre gruvemotstandere forsvinner aktivisten Paloma en natt. Tilbake står sønnen hennes Emiliano, som etter flere år fremdeles ikke vet hva som skjedde med moren sin. Et tips fra en døende politimann som vil lette samvittigheten fører han til en villa tilhørende den velstående og dysfunksjonelle familien Aldama. Emiliano bestemmer seg for å infiltrere familien og blir ansatt som vaktmester av faren i huset, den eksentriske kunstneren Rigo. Drevet av en økende hevnlyst begynner han å lete etter spor som kan gi han svar om morens forsvinning, i en historie som fort tar uforutsette vendinger.

De fantastiske skuespillerprestasjonene, særlig fra hovedrolleinnehaver Juan Daniel García Treviño, gir fortellingen en nerve som aldri slipper taket. Lost in the Night hadde premiere på filmfestivalen i Cannes i vår, og er den femte filmen til Amat Escalante.

«Det faktum at det ikke finnes noen gjennomgående linje å følge, gjør Lost in the Night effektiv både som thriller og psykologisk drama, uten at den er avhengig av voldsskildringer for å formidle nøyaktig hvor sterk kontrollen over ens indre traumer er. Innenfor familiedynamikken i Escalantes film er det knapt noen som forblir uberørt».
– Cineuropa –

Anne Cruys

Regissør

Amat Escalante (f. 1979) er en filmregissør, produsent og manusforfatter fra Guanajuato, Mexico. Allerede som 15-åring begynte han å jobbe med film, og har en suksessrik karriere å vise til. For Heli (2013) vant han en pris for beste regi på filmfestivalen i Cannes og for The Untamed (2016) mottok han Sølvløven i Venezia.

Denne filmen inngår i

HORISONTER

Originaltittel Perdidos en la noche

Land Mexico, Nederland, Danmark, Tyskland

År 2023

Regissør Amat Escalante

Manusforfatter Amat Escalante, Martín Escalante, Paulina Mendoza

Fotograf Adrian Durazo

Produsent Amat Escalante, Nicolás Celis, Fernanda de la Peza

Med Juan Daniel García Treviño, Ester Expósito, Bárbara Mori

Produksjonsselskap Pimienta films, Tres tunas cine, Carcava Cine

Distribusjon Cinéart, Paname Distribution

Spilletid 2t 2m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Thriller, Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?