lør. 11.11
18:30 - 20:10
Vika 1
man. 13.11
20:15 - 21:55
Vika 2

En intens og nervepirrende brasiliansk overlevelsesthriller som setter seerens moralske kompass på prøve. Avkobling ved et landsted endres til terror for ekteparet Tereza og Roberto, da opprørske folk venter på dem.

Etter en gisselsituasjon sliter Tereza med tynnslitte nerver. Ektemannen Roberto har derfor sørget for en pansret bil slik at de kan komme seg til landstedet. Avkobling endres til terror da opprørske folk venter på dem. Roberto tas til fange mens Tereza kommer seg i sikkerhet bak ugjennomtrengelig panser. Men oppviglerne gir seg ikke. Med god oppbygning, smart tidsstruktur, utsøkt foto og et annerledes perspektiv settes seerens moralske kompass på prøve. Med innovativ ubehag er Property er en nervepirrende overlevelsesthriller i tradisjon med Straw Dogs og Funny Games.

Ramaskrik

Ramaskrik

Visningene gjøres i samarbeid med skrekkfilmfestivalen Ramaskrik.

Regissør

Daniel Bandeira (f. 1979) er en brasiliansk filmskaper. Han satartet karrieren sin som klipper på flere store produksjoner før han gikk over til å selv regissere film. Etter flere eksperiementelle kortfilmer lagde han spillefilmdebuten Peer Pressure, som hadde premiere på Festival de Brasília i 2007. Property hadde premiere på filmfestivalen i Berlin i 2022.

Denne filmen inngår i

SKREKK FRA SØR RAMASKRIK

Originaltittel Propriedade

Land Brasil

År 2022

Regissør Daniel Bandeira

Manusforfatter Daniel Bandeira

Fotograf Pedro Sotero

Produsent Livia de Melo

Med Carlos Amorim, Anderson Cleber, Zuleika Ferreira

Produksjonsselskap Símio Filmes, Vilarejo Filmes

Spilletid 1t 40m

Språk Portugisisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Thriller, Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?