man. 13.11
20:30 - 22:05
Vega 1
tor. 16.11
20:15 - 21:50
Cinemateket Lillebil

En husmors stille tilværelse forvandles til et voldelig mareritt i en av Japans første splatterfilmer. En ekte skjult filmskatt, som er både intens og urovekkende.

Yasuko er en husmor som bor sammen med sin ektemann og deres sønn i en urban leilighetsblokk. Dagene da mannen er på jobb og sønnen er på skolen er for det meste rolige, men hun plages av en konstant strøm av dørselgere, søppelpost og spam-oppringninger. Etter å en dag ha smelt igjen døra på fingrene til en spesielt påtrengende selger, blir Yasuko offer for et voldsomt sinne, og hennes en gang alminnelige liv kastes inn i spiral av paranoia.

DOOR er intens og urovekkende, og en ekte skjult filmskatt. Den hadde premiere i 1988, men mottok ikke internasjonal distribusjon og var lenge komplett utilgjengelig. I 2022 ble en restaurert utgave vist på Tokyo International Film Festival, og har siden sanket ros ved flere internasjonale filmfestivaler.

«After magnificently and unbearably building up tension, the film truly explodes in its final act (…). This demented and gory B-movie denouement closes out a tense, unsettling and deeply involving tale that feels remarkably fresh 35 years after it was first released.»
– Pierce Conran, ScreenAnarchy –Jenny Lund

Regissør

Banmei Takahashi (f. 1949) er en japansk regissør med en lang karriere innenfor både pink- og overordnet film. For actionfilmen Tattoo (1981) mottok han prisen for beste regissør ved Yokohama Film Festival. Filmmagasinet Kinema Junpo tildelte han samme pris for hans nyeste film, At the Bus Stop Until Dawn (2022).

Denne filmen inngår i

SKREKK FRA SØR RAMASKRIK

Originaltittel ドア (D O O R)

Land Japan

År 1988

Regissør Banmei Takahashi

Manusforfatter Ataru Oikawa, Banmei Takahashi

Fotograf Yasushi Sasakibara

Produsent Kôsuke Kuri

Med Keiko Takahashi, Daijirô Tsutsumi, Shirô Shimomoto, Takuto Yonezu

Produksjonsselskap Agent 21, Directors Company

Distribusjon Third Window Films

Spilletid 1t 35m

Språk Japansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Skrekk

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?