lør. 18.11
20:15 - 22:21
Vika 1
søn. 19.11
18:15 - 20:21
Vika 2
UTSOLGT
søn. 19.11
20:30 - 22:36
Vega 1

I dette inspirerende dramaet fra mesterregissøren Koreeda er 12-åringen Minato overbevist om at hjernen hans er byttet ut med en grisehjerne. Tankevekkende om misforståelser og de unges kompliserte verden, og vinner av beste manus på filmfestivalen i Cannes.

Prisen for beste manus på årets filmfestival i Cannes gikk til mesterregissøren Koreeda’s siste opus, som er skrevet av forfatteren og regissøren Yuji Sakamoto. Vi beveger vi oss inn i de unges kompliserte verden som Koreeda har en helt ekstraordinær evne til å formidle historier fra.

Den stille og reserverte 12-åringen Minato bor alene sammen med sin mor, og er overbevist om at hjernen hans på mystisk vis er byttet ut med en grisehjerne. Hans tiltagende underlige adferd vekker morens uro. Hun får en følelse av at noe på skolen ikke er som det skal, og at læreren hans er implisert. Det blir starten på et puslespill av en reise der vi ikke bare involveres i Minato, moren og lærerens perspektiver på det som kan ha skjedd. Men også i den yngre og mobbeutsatte skoleeleven Eri’s verden, en gutt som Minato har et veldig spesielt forhold til.

Filmen har det spesielle grepet å suksessivt formidle den samme historien etter tur, slik de ulike hovedpersonene opplever den. Som viser hvor lett det er å misforstå det som egentlig har skjedd, og ikke minst som foreldre og voksne, å gå helt glipp av virkeligheten til de unge. Når vi kommer til slutten av denne historien faller alle brikkene på plass, og vi ser alt det de voksne ikke forsto.

Lasse Skagen

Avslutningsfilm og prisutdeling

MONSTER er årets avslutningsfilm. I forkant av visningen lørdag 18. NOV, kl. 20.15 i Vika 1 vil det være en prisutdelingsseremoni. Arrangementet varer i 30 minutter.

Regissør

Hirokazu Koreeda er en av verdens største regissører, og er kreditert med 28 titler. Regissøren har vært på besøk hos Film fra Sør både i 2009 og 2016, og har mottatt festivalens ærespris. I 2018 vant han Gullpalmen i Cannes for Shoplifters.

Denne filmen inngår i

AVSLUTNINGSSEREMONI

Originaltittel 怪物 (Kaibutsu)

Land Japan

År 2023

Regissør Hirokazu Koreeda

Manusforfatter Yuji Sakamoto

Fotograf Ryuto Kondo

Med Sakura Ando, Eita Nagayama, Soya Kurokawa

Produksjonsselskap Picturehouse Entertainment

Distribusjon AWE

Spilletid 2t 6m

Språk Japansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Thriller

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?