ons. 15.11
18:15 - 20:08
Vega 2
fre. 17.11
17:45 - 19:38
Vika 1
lør. 18.11
20:45 - 22:38
Cinemateket Lillebil

I møte med en aldrende befolkning innfører Japan et tilbud om aktiv dødshjelp til borgere over 75 år. Tre personer i svært ulike livssituasjoner må ta stilling til den nye virkeligheten i dette jordnære, ukomfortable og relevante sosiale dramaet.

Den kontroversielle plan 75, nylig innført av de japanske myndighetene, tilbyr aktiv dødshjelp, samt økonomisk støtte og et behagelig hotellopphold, til innbyggere som har fylt 75 år. Filmen følger tre skjebner påvirket av den: En frisk, 78 år gammel kvinne på vei til å miste jobb og hjem, en pragmatisk og karismatisk Plan 75-selger, og en filippinsk arbeidsinnvandrer med et sårt behov for penger.

Lavmælt, men opprørende, er Plan 75 en spillefilmdebut som rører ved den moralske kompleksiteten ved eutanasi, samtidig som den reflekterer over betydningen av sosial kontakt og idealer om selvoppofrelse i det japanske samfunnet. Filmen har vunnet flere priser ved internasjonale filmfestivaler.

Jenny Lund

Regissør

Chie Hayakawa (f. 1976) er en japansk regissør, manusforfatter og klipper. Kortfilmene hennes er blitt vist på SVA Gallery i New York og som del av International Festival of Cinema and Technology. Spillefilmdebuten Plan 75 er basert på segmentet hennes i antologifilmen Ten Years Japan (2018).

Denne filmen inngår i

HORISONTER

Originaltittel Plan 75

Land Japan, Frankrike

År 2022

Regissør Chie Hayakawa

Manusforfatter Jason Gray, Chie Hayakawa

Fotograf Hideho Urata

Produsent Eiko Mizuno-Gray, Jason Gray, Frédéric Corvez, Maeva Savinien

Med Chieko Baishô, Hayato Isomura, Stefanie Arianne

Produksjonsselskap Loaded Films Ltd., Urban Factory, Dongyu Club, Happinet Phantom Studios, Doha Film Institute, WOWOW, Fusee

Distribusjon Chieko Baisho, Hayato Isomura, Stefanie Arianne, Yumi Kawai, Taka Takao

Spilletid 1t 53m

Språk Japansk, Tagalog

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Science Fiction

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?