søn. 12.11
19:30 - 20:55
Vika 2
man. 13.11
18:00 - 19:25
Vika 2
lør. 18.11
16:45 - 18:10
Vega 2

Et sårt og kjærlig portrettdokumentar av journalisten Augusto Góngora, som etter å ha brukt karrieren til å kjempe for Chiles felles hukommelse er på vei til å miste sin egen, og hans urokkelige kjærlighet, Paulina Urrutia.

Ekteparet Augusto Góngora og Paulina Urrutia har levd et spennende liv. Han var journalist og demokratiforkjemper under og etter diktaturet i Chile, hun er skuespiller, akademiker og tidligere kulturminister. Da Augusto ble diagnostisert med Alzheimers i 2014 valgte de to å være åpne om sykdommen, og Paulina begynte å dokumentere ektemannen og livet deres sammen i form av videoklipp. Denne filmen er deres fortelling.

The Eternal Memory er en sjeldent intim og vakker dokumentar, satt sammen av arkivmateriale, nyinnspilte klipp, og videoene som Paulina selv filmet. Den er ufiltrert og vond, men også en feiring av og hyllest til et innholdsrikt liv, fullt av mot og kjærlighet.

«The Eternal Memory is one of the most romantic documentaries ever put to screen. It’s also one of the most tragic. (…) It’s the rare example of a film or an experience that can uplift one’s heart while breaking it at the same time; a powerful catharsis that comes wrapped in hardship.»
– Andrew Parker, The Gate –

Jenny Lund

Avklaring ang. Mottakelse, Chiles Ambassade i Oslo

Vi har tidligere gått ut med informasjon om en mottakelse fra Chiles ambassade i Oslo, i forkant av visningen mandag 13. NOV. Dessverre stemmer ikke dette og vi må beklage forvirringen.

Regissør

Maite Alberdi (f. 1983) er en chilensk regissør, manusforfatter, produsent og filmkritiker. I tillegg til å selv være filmskaper er hun lærer i dokumentarregi. Hennes forrige film The Mole Agent (2020) var den første chilenske dokumentaren til å bli nominert til en Oscar.

Denne filmen inngår i

DOK:SØR

Originaltittel La memoria infinita

Land Chile

År 2023

Regissør Maite Alberdi

Manusforfatter Maite Alberdi

Fotograf Pablo Valdés

Produsent Juan de Dios Larraín , Pablo Larraín , Rocío Jadue, Maite Alberdi

Med Augusto Góngora, Paulina Urrutia

Produksjonsselskap Inmaat Productions, Fabula, Chicken And Egg Pictures, Micromundo Producciones, UTA Independent Film Group

Distribusjon MTV Documentary Films

Spilletid 1t 25m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 6

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?