søn. 12.11
17:45 - 19:20
Vika 1
tor. 16.11
20:15 - 21:50
Vika 3
fre. 17.11
20:45 - 22:20
Vega 2

Syv år gamle Sol tilbringer dagen sin hjemme i bestefars hus, mens familien og venner forbereder den mest sannsynlige siste bursdagsfesten for hennes far. I løpet av dagen utspilles et kaos på flere plan og hun innser at livet er i endring, i denne fargerike og fascinerende dramafilmen.

Denne meksikanske lille perlen av en film fortelles gjennom blikket til syv år gamle Sol. Hun tilbringer dagen hjemme i sin bestefars hus, mens familien og venner forbereder en fest for hennes far, Tona. Det er bursdagen til den unge faren og maleren, men siden det sannsynligvis blir hans siste, er det også en avskjedsseremoni. Tona forsøker å samle krefter foran den humanistiske seremonien der han vil bli overøst med all den kjærlighet og hengivenhet som trengs for å møte sin siste reise. Syv år gamle Sol både observerer og tar del i forberedelsene, og i løpet av dagen utspilles et kaos på flere plan og hun innser at livet er i endring. Filmens miljø er fargerikt og fascinerende, der regissøren utforsker sammenhengen mellom menneskelige relasjoner og åndelighet, med sterkt nærvær av naturen.

Christin Berg

Programsjefens hjørne

I år har programsjefene på Vega Scene, Cinemateket og Nordisk Film Kino kuratert filmer til årets program. TÓTEM er valgt ut av programsjef på Nordisk Film Kino, Christin Berg.

Regissør

Lila Avilés (f. 1982) er en meksikansk regissør, manusforfatter, skuespiller og produsent. Etter å ha regissert flere kortfilmer spillefilmdebuterte hun med The Chambermaid i 2018, som hadde premiere på filmfestivalen i Toronto. Tótem er hennes andre spillefilm, og hadde premiere på filmfestivalen i Berlin i 2023.

Denne filmen inngår i

HOVEDKONKURRANSE PROGRAMSJEFENS HJØRNE

Originaltittel Tótem

Land Mexico, Frankrike

År 2023

Regissør Lila Avilés

Manusforfatter Lila Avilés

Fotograf Diego Tenorio

Produsent Lila Avilés, Tatiana Graullera, Louise Riousse

Med Naíma Sentíes, Monserrat Marañon, Marisol Gasé, Saori Gurza

Produksjonsselskap Limerencia Films, Laterna, Paloma Productions, Alpha Violet Productions

Distribusjon Alpha Violet

Spilletid 1t 35m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?