tir. 14.11
21:00 - 22:37
Vika 1
ons. 15.11
20:45 - 22:22
Cinemateket Tancred
lør. 18.11
18:30 - 20:07
Vega 1

Imponerende oppvekstdrama med assosiasjoner til både den franske nybølgen og Joachim Trier fra et Kina man sjelden ser på film.

En av de beste filmene fra årets Un Certain Regard-seksjon i Cannes var utvilsomt singaporske Anthony Chens indiedrama The Breaking Ice. Filmen er satt til byen Yanji, øst i Kina, på grensen til Nord-Korea, og forteller historien om tre helt vanlige, unge mennesker. Haofeng er opprinnelig en rikmannssønn fra Shanghai som ankommer byen desillusjonert, men i møte med nesten like rotløse Nana og Xiao klarer han sakte, men sikkert å finne en mening med tilværelsen.

Dette er en sjelden fortelling i kinesisk film, og tankene går til både Joachim Triers Reprise og François Truffauts Jules et Jim, når de tre danser, drikker og diskuterer seg gjennom livets små og store utfordringer. Den mektige naturen i området fungerer nærmest som en karakter i seg selv, og klarer etter hvert på subtilt å trenge inn i livene til de tre hovedpersonene.

«With a nod towards the seductive swing of the French New Wave, Anthony Chen creates an arresting portrait of three young people trapped within their own existential crises.»
– Peter Bradshaw, The Guardian –

Jon Sæter

Regissør

Anthony Chen (f. 1984) er en regissør og manusforfatter fra Singapore. Han har laget fem filmer, i tillegg til syv kortfilmer siden debuten i 2005. I 2013 mottok han debutregissør-prisen, Golden Camera, for sin langfilmdebut Ilo Ilo, under filmfestivalen i Cannes.

Denne filmen inngår i

HOVEDKONKURRANSE SPOTLIGHT KINA

Originaltittel 燃冬 (Rán dōng)

Land Kina, Singapore

År 2023

Regissør Anthony Chen

Manusforfatter Anthony Chen

Fotograf Yu Jing-pin

Produsent Meng Xie, Anthony Chen

Med Dongyu Zhou, Haoran Liu, Chuxiao Qu

Spilletid 1t 37m

Språk Mandarin, Koreansk, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?