lør. 11.11
17:45 - 20:09
Vega 2
tor. 16.11
17:30 - 19:54
Vika 3
lør. 18.11
17:30 - 19:54
Vika 3

Et uforventet vennskap oppstår mellom den middelaldrende mannen Gu Wentong og den unge fotografen Ouyang Wenhui i dette humoristiske og yndige dramaet om relasjoner og menneskelig kontakt.

Gu Wentong er en middelaldrende, skilt matkritiker. Datteren, som han bare besøker innimellom, bor hos søsteren og hennes mann. Som del av jobben treffer han Ouyang Wenhui, en frittalende og mye yngre fotograf, og de starter snart et forhold. En dag får Wentong vite hvor faren hans, som han ikke har sett siden han var et barn, bor, og med Wenhuis støtte forsøker han å gjenopprette kontakten.

The Shadowless Tower er en stille og reflektert film som tar seg god tid til å nå kjernen av karakterene og deres utfordringer, et grep som lar de mange små øyeblikkene få bli betydningsfulle i seg selv. Etter verdenspremieren på årets filmfestival i Berlin har den vunnet flere priser, blant annet prisene for beste film og foto ved Silk Road International Film Festival.

«A perfectly paced and intricately structured film, The Shadowless Tower pulls off the intoxicating trick of making the world feel smaller and more intimate than it first appears.»
– Patrick Gamble, Little White Lies –

Jenny Lund

Regissør

Lu Zhang (f. 1962) er en kinesisk regissør, manusforfatter og produsent med bakgrunn som forfatter og litteraturprofessor. Etter at hans første film, kortfilmen Eleven (2001), ble valgt ut til å delta på filmfestivalen i Venezia, gikk han over til å være regissør på fulltid.

Denne filmen inngår i

HOVEDKONKURRANSE SPOTLIGHT KINA

Originaltittel 白塔之光 (Ba ta zhi guang)

Land Kina

År 2023

Regissør Lu Zhang

Manusforfatter Lu Zhang

Fotograf Songri Piao

Produsent Xu Jiahan, Zhang Jian, Peng Jin, Lu Sheng, Huang Yue

Med Bai Qing Xin, Yao Huang, Zhuangzhuang Tian, Gaowa Siqin, Hongwei Wang, Qinqin Li, Yiwen Wang

Spilletid 2t 24m

Språk Mandarin

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?