søn. 12.11
17:00 - 20:17
Vega 1
tir. 14.11
17:15 - 20:32
Vika 1
fre. 17.11
17:30 - 20:47
Cinemateket Tancred
søn. 19.11
17:00 - 20:17
Vega 2

Satt i et tett sammenknyttet samfunn som kun ser ut til å oppleve to årstider, returnerer stjerneregissør Nuri Bilge Ceylan med et mesterverk av et eksistensielt drama som går inn i de mørkeste deler av menneskesjelen.

Samit er en kunstlærer i 30-årene og avtjener sin lærerplikt på det fjerde året i en øde landsbygd i Anatolia i Tyrkia. Han er lei og trøtt, føler at livet tørker ut, og ønsker seg tilbake til Istanbul. En uskyldig men ubetenksom liten flørt med en ung klasseelev lager imidlertid problemer for ham på skolen, og prosessen virvler opp mange ulike følelser. Et nytt bekjentskap med en lærer fra en annen skole gir de utfordringene han trenger, for å konfrontere sine egne tanker og følelser.

Ceylan briljerer i samtalekunstens ypperste gemakker, med en majestetisk visuell stil og skuespillere som leverer på toppnivå, ikke minst Merve Dizdar, som vant en pris for beste kvinnelige hovedrolle på filmfestivalen Cannes i år. Et av årets høydepunkter for alle de som elsker filmkunsten, og har lyst til å dykke ned i dens fantastiske dybder.

«An exceptionally thoughtful, intelligent film about thousands of different thoughts to consider about»
– Alex Billington, firstshowing.net –

Lasse Skagen


Regissør

Nuri Bilge Ceylan (f. 1959) er Tyrkias fremste nålevende filmskaper. Han studerte kjemi og elektronikk før han etter hvert byttet til filmstudier. Ceylans første kortfilm Koza (1995) ble vist på Cannes-festivalen, hvor han har blitt fast inventar. En rekke av hans filmer er tidligere vist på Film fra Sør-festivalen, som Once Upon a Time in Anatolia (2011), Vintersøvn (2014) og Det ville pæretreet (2018).

Denne filmen inngår i

HOVEDKONKURRANSE

Originaltittel Kuru Otlar Üstüne

Land Tyrkia, Frankrike, Tyskland

År 2023

Regissør Nuri Bilge Ceylan

Manusforfatter Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan, Akın Aksu

Fotograf Kürşat Üresin, Cevahir Şahin

Produsent Nuri Bilge Ceylan

Med Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici

Produksjonsselskap NBC Film, Memento Film Production, Komplizen Film

Distribusjon Arthaus

Spilletid 3t 17m

Språk Tyrkisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?