søn. 12.11
16:30 - 18:13
Vega 3
tir. 14.11
20:45 - 22:28
Vika 2
lør. 18.11
14:30 - 16:13
Cinemateket Tancred

En fantastisk animasjonsfilm som tar oss med på en reise som feirer opprinnelseshistorien om den verdenskjente latinske musikalske bevegelsen Bossa Nova.

Da den amerikanske journalisten Jeff Harris hører en pianosolo på en gammel bossa nova-plate, blir han besatt av finne ut mer om pianisten, brasilianeren Francisco Tenório Júnior. Det er vanskeligere enn forventet: Han forsvant under en turné i det da diktatoriske Argentina i 1976. Harris reiser til Brasil og Argentina for å møte menneskene som kjente Tenório i håp om å finne sannheten bak forsvinningen, men også for å bli kjent med musikeren, og ikke minst personen, han var.

Jeff Harris, med stemmen til Jeff Goldblum, er ikke en ekte person, men handlingen og menneskene han intervjuer er det. They Shot the Piano Player er en animert cocktail av dokumentar og fiksjon om bossa nova, statsvold og en av Brasils viktigste pianister.

«Jazz and animation make for strong bedfellows in They Shot the Piano Player, a film from Spanish directors Fernando Trueba and Javier Mariscal that represents an intriguing hybrid in all sorts of ways.»
– Chris Willman, Variety –

Jenny Lund

Regissør

Fernando Trueba (f. 1955) er en spansk regissør, manusforfatter, produsent og redaktør. Javier Mariscal (f. 1950) er en spansk kunstner, designer og regissør. Sammen er de to mest kjent som regissører av den Oscar-nominerte og Goya-vinnende Chico & Rita (2010).

Denne filmen inngår i

ANIMASJON KUNST & MUSIKK

Originaltittel Dispararon al pianista

Land Spania, Frankrike, Nederland, Portugal, Peru

År 2023

Regissør Javier Mariscal, Fernando Trueba

Manusforfatter Fernando Trueba

Produsent Cristina Huete

Med Jeff Goldblum, Roberta Wallach, Tony Ramos, Caetano Veloso, Alejandra Flechner, Gilberto Gil

Spilletid 1t 43m

Språk Engelsk, Spansk, Portugisisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Animasjon, Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?