tir. 14.11
18:15 - 20:13
Vega 2
lør. 18.11
20:45 - 22:43
Vika 2
søn. 19.11
18:00 - 19:58
Cinemateket Lillebil

En varm reise tilbake til 90-tallets kinesiske kunstakademi, hvor kjærlighet, vennskap og kunstneriske drømmer veves sammen. En klok, nostalgisk og vakker animasjonsfilm.

Liu Jians Art College 1994 tar oss med til kinesiske Southern Academy of Arts på 1990-tallet. Her følger vi en gruppe kunststudenter fanget mellom tradisjon og modernitet, hvor kjærlighet og vennskap siver gjennom og danser til fløyten i deres liv.

Filmen gir stemme til karakterene gjennom et imponerende ensemble, inkludert Jia Zhangke, Dong Zijian, og Zhou Dongyu. Liu Jians unike tegnestil kommer til liv i en detaljrik verden som pulserer med ambivalens til omdømme, livet og kreativitet. Art College 1994 avkler på et subtilt og burlesk vis en avgjørende periode i kinesisk historie. Hvis det er noe stort filmen sier til seeren, er det definitivt dette, «Denne nasjonen går gjennom radikale forandringer.»

Dette er ikke bare en film om kunst, men om de menneskene som skaper den, og om valgene de tar i en tid med uendelige muligheter. Art College 1994 er et øyeblikk av nostalgisk skjønnhet og dyptgående refleksjon.

«Mens den mesterlig unngår klisjéene i den sentimentale nostalgi-filmen, oppnår Art College 1994 en perfekt balanse mellom humor, ettertanke og hjerte.»
– Travis Jeppesen, British Film Institute –Amika ElfendiRegissør

Liu Jian er en kinesisk filmskaper med røtter i landskapsmaleri. I løpet av de siste to tiårene har han utforsket ulike medier og estetiske tilnærminger i sitt kunstneriske arbeid. I 1995 begynte han å lage animasjonsverk, og i 2007 etablerte han uavhengig Le-joy Animation Studio. Hans første animasjonsfilm i langformat, Piercing I, hadde verdenspremiere ved Holland Animation Film Festival og mottok flere prestisjetunge priser ved filmfestivaler i Asia og Europa.

Denne filmen inngår i

SPOTLIGHT KINA ANIMASJON

Originaltittel 藝術學院

Land Kina

År 2023

Regissør Jian Liu

Manusforfatter Shan Lin, Jian Liu

Produsent Shen Lihui, Gao Shiming, Cheng Yang

Med Bai-Ke, Guanjin Bu, Xu Changchu, Chengpeng Dong, Zijian Dong, Bi Gan, Bo Huang, Zhangke Jia, Lu Huang

Spilletid 1t 58m

Språk Mandarin, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Animasjon, Drama, Komedie

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?