søn. 12.11
17:00 - 18:40
Vika 3
tir. 14.11
18:00 - 19:40
Cinemateket Lillebil
lør. 18.11
18:45 - 20:25
Vega 2

Sepideh Farsis sterke animasjonsfilm THE SIREN skildrer utbruddet av Iran-Irak-krigen gjennom 14 år gamle Omids kamp for å rømme fra en beleiret by.

Mens 14 år gamle Omid spiller fotball med vennene sine i byen Abadan i Iran, blir de vitne til et rakettangrep på et oljeraffineri i nærheten. Angrepet fra den irakiske hæren fører byen i et komplett kaos, og Omids liv blir snudd på hodet. Mens moren og søsknene flykter, forsvinner storebroren for å tilslutte seg andre kjempere ved fronten.

Omid, som blir værende igjen, er fast bestemt på å finne broren sin. På veien møter han ulike mennesker som har til felles at de befinner seg på utkanten av samfunnet. Det blir klart for Omid at han må rømme fra hjembyen sin, og sammen med sine nye venner legger han seg ut på et fluktforsøk i et forlatt skip.

Med en detaljert fortellerstil og et snev av eventyr, er The Siren en gripende fortelling om hvordan mennesker finner sammen i en krigsherjet by.

«Using clean lines, a controlled color palette and a flattened 2D drawing style, Sepidah Farsi’s engrossing Berlin Panorama opener The Siren paradoxically creates a story rich with dimensional detail and riven with the tragedy of war.»
– Variety –

Anne Cruys

Regissør

Sepideh Farsi (f. 1965) er en iransk-født regissør basert i Paris. Farsi står bak en rekke kortfilmer og dokumentarer, i tillegg til to spillefilmer. Hun har mottatt flere priser for filmene sine, deriblant Grand Prix på Festival International de Cinéma de Marseille for sin seneste dokumentar 7 Veils (2017). The Siren er hennes første animasjonsfilm.

Denne filmen inngår i

SPOTLIGHT IRAN ANIMASJON

Originaltittel La Sirène

Land Frankrike, Iran

År 2023

Regissør Sepideh Farsi

Manusforfatter Djavad Djavahery

Fotograf Zaven Najjar

Produsent Sébastien Onomo

Med Mina Kavani, Hadmidreza Djavdan

Produksjonsselskap Les films d’Ici

Distribusjon Bac Films

Spilletid 1t 40m

Språk Farsi

Undertekst Engelsk

Sjanger Animasjon, Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?