søn. 12.11
18:30 - 20:09
Vega 2
man. 13.11
17:30 - 19:09
Vika 1
søn. 19.11
15:15 - 16:54
Cinemateket Tancred

Critical Zone er en hyllest til et kneblet samfunn som gir høylytt opp. Den tredje filmen av dissidentregissøren Ali Ahmadzadeh avslører Teherans skumle virkelighet, som det totalitære regimet i Iran ikke er i stand til å innrømme.

Ali Ahmadzadeh måtte filme uten tillatelse, og har derfor brukt kreativiteten til å omgå restriksjoner, noe som førte til nye spennende . Dette gir filmen en følelse av at fiksjon blir sammenflettet med poetisk realisme og dokumentar. Regissøren anser filmen som en opprørshandling fra hans side, da han prøver å avsløre Teherans skumle virkelighet, som regimet ikke er i stand til å innrømme.

I nattens mørke møter smugleren Amir rusmisbrukere, flyvertine-smuglere, sexarbeidere og en konservativt sinnet mor som desperat søker hjelp til sin avhengige sønn. Under regimets moralpress opplever samfunnet en total svikt, og Amir – som er etterlatt til seg selv – tar en kortsiktig «førstehjelps»-rolle i et desperat land uten fremtid.

Maka Dolidze

Regissør

Ali Ahmadzadeh (f. 1986) er født i Teheran er forfulgt av regimet i Iran på grunn av politiske årsaker og sensur. Han kunne ikke forlate Iran for å delta på prisutdelingen på Locarno Film Festival, hvor Critical Zone mottok Golden Leopard for beste film. Han har studert ved Neinava Music University i Teheran. Senere dedikerte han sin filmkarriere til å skildre ungdommens motstand mot teokrati.Denne filmen inngår i

SPOTLIGHT IRAN

Originaltittel Mantagheye bohrani

Land Iran, Tyskland

År 2023

Regissør Ali Ahmadzadeh

Manusforfatter Ali Ahmadzadeh

Fotograf Abbas Rahimi

Produsent Ali Ahmadzadeh, Sina Ataeian Dena

Med Amir Pousti, Shirin Abedinirad, Maryam Sadeghiyan, Alireza Keymanesh, Saghar Saharkhiz, Mina Hasanlou, Alireza Rastjou, Saba Bagheri, Maman Pari, Mr. Fred

Produksjonsselskap Counter Intuitive Film

Distribusjon Luxbox

Spilletid 1t 39m

Språk Farsi, Tysk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Science Fiction

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?