lør. 11.11
20:45 - 22:26
Vega 1
lør. 18.11
21:00 - 22:41
Cinemateket Tancred

Et tilsynelatende kjapt løst drapssak, viser seg å være noe helt annet i denne glimrende film noir-aktige filmen, satt til den kinesiske landsbygda på 90-tallet.

Regissør Shujun Wei returnerte i år til filmfestivalen i Cannes for tredje gang på rad med mesterstykket Only the River Flows. Politiinspektør Ma Zhe (Yilong Zhu) blir en gang tidlig på 1990-tallet sendt til en småby i Kina for å etterforske drapet på en gammel dame i en nærliggende landsby. Det som tilsynelatende virker som en kjapt løst drapssak, viser seg å være noe helt annet, og Zhe vikler seg inn et nettverk av merkelige landsbyboere.

Kameraarbeidet i filmen er en nytelse i seg selv, med tekstuelle, kornete bilder skutt på analog film, og gir filmen en imponerende genuin tidskoloritt. Tankene går både til Bong Joon Hos Memories of a Murder (2003) og Erik Skjoldbjærgs Insomnia (1997), ettersom drapsgåten stadig tar nye vendinger.

«Only the River Flows director Wei Shujun’s inventive riff on Asian-noir that gives the expanding subgenre something its Chinese contributions often lack: a pitch-black sense of humor.»
– Jessica Kiang, Variety –

Jon Sæter

Regissør

Shujun Wei (f. 1991) er regissør og manusforfatter, og ses på som en av ledestjernene i ny, kinesisk film. Han er den eneste regissøren født etter 1990 som har blitt valgt ut til å vise film tre ganger på filmfestivalen i Cannes. Hans siste film, Only the River Flows, ble vist i Un Certain Regard-seksjonen under årets festival.

Denne filmen inngår i

SPOTLIGHT KINA

Originaltittel 河边的错误 (Hébiān de Cuòwù)

Land Kina

År 2023

Regissør Shujun Wei

Manusforfatter Shujun Wei, Chunlei Kang, Hua Yu

Fotograf Chengma Zhiyuan

Produsent Xufeng Huang

Med Yilong Zhu, Chloe Maayan, Tianlai Hou, Tong Lin Kai

Spilletid 1t 41m

Språk Mandarin

Undertekst Engelsk

Sjanger Thriller

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?