fre. 17.11
19:00 - 00:41
Cosmopolite Scene
lør. 18.11
18:30 - 20:26
Cinemateket Lillebil
søn. 19.11
14:45 - 16:26
Vega 2

Moussa Sene Absa tredje film i trilogien om kvinner i Senegal følger tvillingene Awa og Adama som bor i utkanten av Dakar. Et vondt drama og en hyllest til kvinners utrettelige kamp i landet; fortalt med humor, smerte og masse musikk.

Awa og Adama er et 15 år gammelt tvillingpar som bor i et nabolag i utkanten av Dakar. Awa er smart, flink på skolen, og har store fremtidsutsikter. Etter at bestemoren dør blir de boende hos onkelen Atoumane, som etter planen skal gifte seg med deres kusine, Fatou. Fatou har imidlertid ingen interesse for sin onkel, og en kjede hendelser settes i gang, som fører til et overgrep mot Awa. Den tragiske fortellingen formidles på en intens måte av regissør Moussa Absa Sene, i det som beskrives som den tredje filmen i hans trilogi om kvinner i hjemlandet Senegal – alle en hyllest til til kampen mange senegalesiske kvinner kjemper daglig.

Q&A med regissør

Lørdag 18. nov – Q&A/intro kl. 18:30 med regissør Moussa Sene Absa.

Regissør

Moussa Sene Absa (f. 1958) er en senegalesisk filmskaper født i forstaden Tableau Ferraille utenfor Dakar. Han startet karrieren som skuespiller før han begynte å selv skrive og regissere egne teaterstykker. Hans første film The Price of Lies (1988) satte igang filmkarrieren, og hans neste spillefilm Ça Twiste À Poponguine (1994) vant flere priser. Filmene hans regnes som blant de viktigste innen senegalesisk film, og blant hans mest kjente verker finner man Tableau Ferraille (1995) og Madame Brouette (2002). Xalé (2022) er hans nyeste spillefilm.

Denne filmen inngår i

SCREEN AFRICA HOVEDKONKURRANSE REGISSØRPORTRETT: MOUSSA SENE ABSA

Originaltittel Xalé

Land Senegal

År 2022

Regissør Moussa Sene Absa

Manusforfatter Moussa Sene Absa, Pierre Magny, Ben Diogaye Beye

Fotograf Amath Niane

Produsent Laurent Bitty, Djibril Drame, Moussa Sene Absa, Pape Demba Sy, Sokhna Sène

Med Nguissaly Barry, Mabeye Diol, Ibrahima M'Baye, Rokhaya Niang

Produksjonsselskap Les Films du Continent

Spilletid 1t 41m

Språk Wolof, Fransk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte arrangementer

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?