Her er årets Barnas Sørfilm-program!

Film fra Sør er ikke bare for de voksne. Her er årets barnefilm-seksjon.

Barnas Sørfilm er et av våre mest tradisjonsrike programmer, og tradisjonen tro har vi satt sammen en seksjon som står i barnas tegn.

Her tilbyr vi spennende, engasjerende og morsomme filmopplevelser for barn i alle aldre.

Her er årets program:

Nahuel og den magiske boka (2020)

Nahuel bor med pappaen sin som er fisker i en liten fiskerlandsby. Dessverre er Nahuel veldig redd for vannet, noe som byr på vansker for den unge gutten. Én dag finner han en magisk bok som ser ut til å være løsningen på alle problemene hans, men det viser seg at det også er mye annen og ondere magi knyttet til boka. Når faren hans havner i trøbbel, må Nahuel begi seg ut på en farefull reise og overkomme sin største frykt for å redde ham.

Denne chilensk-brasilianske animasjonsfilmen er inspirert av lokale myter og sagn knyttet til Chiloé-skjærgården utenfor den sør-chilenske kysten, og gir nytt liv til flere elementer fra populærmytologien i området. Visuelt kan vi ane inspirasjonskilder helt fra Studio Ghibli til Tintin, mens Harry Potter-fans vil nikke gjenkjennende til enkelte av de magiske elementene.

Denne filmen passer best for barn fra 6 til 10 år, og for voksne som vil unne seg et eventyr.

Howls 4

Det levende slottet (2004)

Ungjenta Sofie er en beskjeden hattemaker i en idyllisk småby på 1800-tallet, hvor det meste er dampdrevet. Sofie kommer i skade for å bli forhekset om til en gammel dame, og reiser i sin fortvilelse ut på landet – hvor hun finner et spektakulært omvandrende slott. Det levende slottet holdes i gang av ilddemonen Calcifer, som igjen er forhekset av den unge, kjekke trollmannen Hauru. Sammen prøver Sofie og Calcifer å bryte trolldommen som hviler over dem.

Det levende slottet er basert på den populære ungdomsromanen «Howl’s Moving Castle» av Diana Wynne-Jones. Miyazakis viltvoksende skaperkraft har imidlertid gjort denne filmen til et verk som står støtt på egne ben, omstøpt inn i Miyazakis helt unike animerte univers.

Denne filmen har 6 års aldersgrense.

Camels and Landscape 672

Historien om den gråtende kamel (2003)

Det er vår i Mongolia. Den nyfødte kamelen Botok blir bryskt avvist av moren sin. Nomadene på stedet forsøker på alle tenkelige vis å gjenforene de to kamelene, og slutt må de ty til en eldgammel og magisk tradisjon for å vekke følelsene i kamelmorens hjerte.

Du kommer nært på både dyr og mennesker i Historien om den gråtende kamel, og filmen var en overraskende suksess da den kom ut i 2003. Det er mange scener i filmen som garantert kommer til å brenne seg inn i minnet ditt, som når moren endelig tar til seg kamelkalven sin, etter å ha felt ekte kamel-tårer.

Denne filmen er tillatt for alle.

Aligermaas eventyr 01 1

Aligermaas Eventyr (1998)

Ni år gamle Aligermaa og familien hennes bor på de mongolske steppene hvor de lever av hesteoppdrett, i harmoni med den voldsomme naturen. Aligermaa elsker og drømmer om hester, og blir overrasket av familien som melder henne på det årlige hesteveddeløpet i forbindelse med den mongolske nasjonalfesten Naadam. Aligermaa er både stolt og litt nervøs, ikke minst når hun får vite at hun skal trene med den berømte hestetreneren Sodnom – og at hun skal ri den hvite hingsten. Men én stormfull natt angripes hesten til Aligermaa og blir såret, og med ett er ingenting sikkert lenger.

Aligermaas Eventyr er en fargerik og spennende dokumentar. Filmskaperne har kommet tett på hovedkarakterene og kulturen deres, og resultatet er en levende og ektefølt film med storslåtte landskapsbilder. Historien er fortalt på norsk.

Enkelte dramatiske scener gjør at denne filmen får 6-årsgrense.