Ni år gamle Aligermaa og familien hennes bor på de mongolske steppene hvor de lever av hesteoppdrett, i harmoni med den voldsomme naturen. Aligermaa elsker og drømmer om hester, og blir overrasket av familien som melder henne på det årlige hesteveddeløpet i forbindelse med den mongolske nasjonalfesten Naadam. Aligermaa er både stolt og litt nervøs, ikke minst når hun får vite at hun skal trene med den berømte hestetreneren Sodnom – og at hun skal ri den hvite hingsten. Men én stormfull natt angripes hesten til Aligermaa og blir såret, og med ett er ingenting sikkert lenger.

Aligermaas Eventyr er en fargerik og spennende dokumentar. Filmskaperne har kommet tett på hovedkarakterene og kulturen deres, og resultatet er en levende og ektefølt film med storslåtte landskapsbilder. Historien er fortalt på norsk.

Red.

Regissør

Andra Aija Lasmanis (f. 1957) studerte filmvitenskap på Stockholms universitet og filmfotografi på Dramatiska Institutet. Siden har hun blant annet arbeidet som filmkonsulent ved Svenska Filminstitutet, undervist, og medvirket som fotograf på nærmere tretti filmer. Aligermaas Eventyr er hennes eneste film som regissør, og ble belønnet med en Guldbagge i 1999.

Denne filmen inngår i

BARNAS SØRFILM

Originaltittel Aligermaas äventyr – i vildhästarnas dal

Land Sverige, Danmark

År 1998

Regissør Andra Lasmanis

Manusforfatter Staffan Julén, Andra Lasmanis

Fotograf Andra Lasmanis

Produsent Anna Eriksson, Palle Vedel

Med Lena Klingvall

Produksjonsselskap Manden Med Cafaen, Migma Film AB, Svenska Filminstitutet (SFI)

Distribusjon Arthaus

Spilletid 1t 6m

Språk Norsk

Undertekst Norsk

Sjanger Dokumentar, Familie

Format 35mm

Aldersgrense 6

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?