lør. 18.11
16:00 - 17:59
Vega 3

I denne fargerike Miyazaki-klassikeren blir Sofie kjent med magikeren Howl og hans spektakulære omvandrende slott. En fortryllende og eventyrlig animasjonsfilm om skjebne, mot og kjærlighet.

Det levende slottet holdes i gang av ilddemonen Calcifer, som igjen er forhekset av den unge, kjekke trollmannen Hauru. Sammen prøver Sofie og Calcifer å bryte trolldommen som hviler over dem. Det levende slottet er basert på den populære ungdomsromanen «Howl’s Moving Castle» av Diana Wynne-Jones. Miyazakis viltvoksende skaperkraft har imidlertid gjort denne filmen til et verk som står støtt på egne ben, omstøpt inn i Miyazakis helt unike animerte univers.


Regissør

Hayao Miyazaki (f. 1941) er blant de aller største innen japansk animasjon, og har hatt enorm innflytelse verden over. Filmene hans har blitt globale fenomener. Min nabo Totoro (1988), Chihiro og heksene (2001), Det levende slottet (2004), Ponyo på klippen ved havet (2008) er bare noen av filmene som kan nevnes blant en lang rekke Miyazaki-klassikere.

Denne filmen inngår i

MIYAZAKI-RETROSPEKTIV

Originaltittel ハウルの動く城

Land Japan

År 2004

Regissør Hayao Miyazaki

Manusforfatter Hayao Miyazaki

Fotograf Atsushi Okui

Produsent Rick Dempsey, Tomohiko Ishii, John Lasseter, Ned Lott, Hayao Miyazaki, Toshio Suzuki

Med Chieko Baishô, Takuya Kimura, Akihiro Miwa, Tatsuya Gashûin

Produksjonsselskap Studio Ghibli

Distribusjon Arthaus

Spilletid 1t 59m

Språk Japansk

Undertekst Norsk

Sjanger Familie, Animasjon, Eventyr

Format DCP

Aldersgrense 6

Lenker IMDb