Gratisvisning av Oscar-nominerte Writing with Fire

7. september byr vi på et gjensyn med denne enestående dokumentaren i samarbeid med Deichman Bjørvika.

I opptakt til Film fra Sør, som går av stabelen 12.–20. november, viser Deichman Bjørvika et utvalg filmer som fortjener å bli løftet frem igjen. 

Onsdag 7. september kl 18.00 vises dokumentaren WRITING WITH FIRE på kinoen i Deichman Bjørvika. 

Anita Rehoff Larsen, produsent i Sant & Usant, innleder filmen.

Det er helt gratis å være med, men vil du være sikret plass må du ha billett. Ubrukte billetter vil bli gitt videre fem minutter før arrangementsstart. Dørene åpner 15 minutter før.

Her kan du bestille billetter.

Writing

Foto: Sant & Usant

WRITING WITH FIRE var vinneren av DOK:SØR-prisen under Film fra Sør 2021. Regissørene Sushmit Ghosh og Rintu Thomas gjestet festivalen og var til stede for å ta imot prisen.

Filmen har mottatt priser ved et høyt antall internasjonale filmfestivaler, og var dessuten Oscar-nominert i år. 

WRITING WITH FIRE forteller den sterke historien om en gruppe dalitkvinner (kasteløse) i India, som mot alle odds driver en egen journalistisk organisasjon og utgir avis. Væpnet med penn og smarttelefoner leter de opp saker som kan bidra til å gi de svakeste en stemme. Nye journalistspirer læres opp og sendes ut i felten, fra en samfunnsgruppe som ligger aller lavest på den indiske rangstigen. Deres historier blir lyttet til av millioner.

Journalistenes flammende mot, styrke og uredde fremgangsmåte danner grunnlaget for organisasjonens påvirkningskraft. Resultatet er forandringer som for Indias fattigste kan bety forskjellen på liv og død. På områder vi i Vesten tar for gitt, friheten til å ytre seg, kjemper disse kvinnene på premisser som ville fått de fleste til å gi opp. Denne filmen viser en konstant kamp og kaster lys over hvordan ytringskampen utkjempes, på verdens ulike hjørner.