tir. 14.11
18:00 - 19:26
Vega 1

Miyazakis varme klassiker for store og små, byr på et herlig eventyr med fantastiske skogsskapninger og storartet animasjon om to søstre som flytter til landet på grunn av deres syke mor.

En vakker vårdag kommer en tungt lastet bil kjørende gjennom et fredelig og fargesterkt landskap. I bilen sitter ti år gamle Satsuki, lillesøsteren Mei, og faren deres, som er på vei til en ny tilværelse i et gammelt hus på landet. For de to søstrene er dette starten på et spennende eventyr, og så fort de er framme, begir de seg ut på oppdagelsesferd i huset og i skogen utenfor.

En dag møter de skogsånden Totoro, og vennskapet med skogens ånder viser seg å være en stor hjelp når det røyner på. Denne klassikeren fra japanske Studio Ghibli er regissert av Hayao Miyazaki, og ansees av flere som et høydepunkt i mesterens karriere. Filmen skildrer en nydelig oppveksthistorie i et utsøkt tegnet landskap, der magien så vidt er synlig i hverdagen, for så å åpenbare seg i all sin prakt for eventyrlystne barnesinn.

Arkiv (Film fra Sør 2016)

Regissør

Hayao Miyazaki (f. 1941) er blant de aller største innen japansk animasjon, og har hatt enorm innflytelse verden over. Filmene hans har blitt globale fenomener. Min nabo Totoro (1988), Chihiro og heksene (2001), Det levende slottet (2004), Ponyo på klippen ved havet (2008) er bare noen av filmene som kan nevnes blant en lang rekke Miyazaki-klassikere.

Denne filmen inngår i

MIYAZAKI-RETROSPEKTIV

Originaltittel となりのトトロ (Tonari no Totoro)

Land Japan

År 1988

Regissør Hayao Miyazaki

Manusforfatter Hayao Miyazaki

Fotograf Hisao Shirai

Produsent Toru Hara

Med Chika Sakamoto, Noriko Hidaka, Hitoshi Takagi

Produksjonsselskap Studio Ghibli

Distribusjon Arthaus

Spilletid 1t 26m

Språk Japansk

Undertekst Norsk

Sjanger Animasjon, Familie

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?