I den meksikanske byen Tultepec er fyrverkeri en viktig del av hverdagen, og store deler av byens næringsliv er bygget opp rundt pyroteknikk. Dét blir ikke minst synlig under en tidagers festival til ære for fyrverkerimakernes egen skytshelgen, San Juan de Dios. Da lages egne fargerike fyrverkeritårn, og digre oksefigurer av papir paraderes rundt i byen mens de skyter fyrverkeri til alle kanter.

Dokumentarfilmen Brimstone & Glory skildrer den praktfulle, livsfarlige feiringen og hvordan den definerer og gir liv til et helt lokalsamfunn. Uten fortellerstemme og intervjuer får vi bli fluer på veggen, overlatt til oss selv, lokalbefolkningen og gnistregnet. Den intime fortellemåten gjør film opplevelsen vakrere og mer levende, og faren lokalbefolkningen utsetter seg for gjør desto sterkere inntrykk.

«Vi fyller en okse med fyrverkeri for at folk ikke bare skal ha noe å se på, men også føle noe, og sitte igjen med noe mer etterpå», sier en ung gutt fra Tultepec om opptoget. Du vil sitte igjen med mye etter å ha sett Brimstone & Glory – en film som bokstavelig talt bringer fyrverkeri ned på jorda, i hendene på mennesker tilsynelatende blottet for frykt. Alex Heller

Viktor Jakovlevski (f. 1983) er regissør og produsent, opprinnelig fra Berlin. Han studerte ved det tyske film- og TV-akademiet DFFB, og har også erfaring fra store Hollywood-produksjoner. Jakovleski har tidligere laget flere kortfilmer, og stiftet produksjonsselskapet Rafkin sammen med sin søster. Brimstone & Glory er hans første helaftens dokumentarfilm.

Originaltittel Brimstone & Glory

År 2017

Regissør Viktor JAKOVLESKI

Fotograf Viktor JAKOVLESKI

Produksjonsselskap The Department of Motion Pictures, Cinereach, Court 13 Pictures

Spilletid 1t 12m

Format DCP

Aldersgrense 12