En hjemsøkt familie. Et gammelt hus ved kirkegården. En bestemor i rullestol, spøkelser, demoner og en pakt med styggen sjøl.

Satan’s Slaves har mange elementer fra skrekkfilmmenyen på plass, inkludert tittelen. Filmen er en ny versjon av en indonesisk klassiker fra 1980-tallet, og det er nesten så man kan mistenke at regissør Joko Anwar har laget den mest med glimt i øyet. Men bare nesten. For dette er også en skikkelig skummel film, og den innehar en uoffisiell verdensrekord i jump scares. Med andre ord: Dette er en film for deg som digger å bli skremt vettet av.

En familie der mor er en tidligere berømt popstjerne, har havnet i økonomisk uføre. Så blir moren syk under mystiske omstendigheter, og uvirkelige og skremmende ting begynner å skje. Den lokale imamen ber familien «overgi sine hjerter til Gud i bønn», men siden de ikke er troende, ser de ingen annen utvei enn å søke hjelp hos en ekspert på djevelkult. Med glimrende spesialeffekter og et lydspor som blir brukt med gåsehudfremkallende effekt er Satan’s Slaves rett og slett prima vare!

Cato Fossum (arkiv)

Visningene av Satan's Slaves gjøres i samarbeid med Indonesias ambassade i Oslo.

Regissør

Joko Anwar (f. 1976) er en regissør og manusforfatter fra Indonesia. Han er oppflasket på skrekk- og kung fu-filmer, og har bakgrunn som journalist og kritiker før han selv begynte å lage film. Etter at han slo igjennom i hjemlandet med den romantiske komedien Janji Joni, har han laget ytterligere seks spillefilmer og nådd ut til et internasjonalt publikum.

Denne filmen inngår i

HORISONTER

Originaltittel Pengabdi Setan

Land Indonesia

År 2017

Regissør Joko Anwar

Manusforfatter Joko Anwar

Fotograf Ical Tanjung

Produsent Gope T. Samtani

Med Bront Palarae, Tara Basro, Endy Arfian, Dimas Aditya, Nasar Annuz, Ayu Laksmi, Elly D. Luthan

Produksjonsselskap Rapi Films, CJ Entertainment

Distribusjon Another World Entertainment

Spilletid 1t 47m

Språk Indonesisk

Undertekst Norsk

Sjanger Skrekk

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?