lør. 12.11
20:45 - 22:09
Vika 2
tor. 17.11
21:00 - 22:24
Vega 3

Tre leiesoldater nødlander ved Saloum-elven i Senegal. Med seg har de en meksikansk narkobaron som gissel, og en koffert med gull. En av leiesoldatene, Chaka, bærer på en hemmelighet. De er ikke der tilfeldig, og en forbannelse hviler over stedet.

Året er 2003. Den legendariske leiesoldattrioen kjent Banguis hyener forlater krigsherjede Guinea-Bissau med en meksikansk narkobaron og en koffert med gullbarer. Men småflyet deres er sabotert, og de nødlander ved Saloum-elven i Senegal. Hyenen Chaka kjenner stedet godt, og leder de andre og gisselet til en leir. Han kjenner eieren fra langt tilbake. Der møter de også en døvstumme kvinne som vet hvem hyenene er, og en politimann som aner ugler i mosen. Chaka har traumatiske minner fra stedet, og en skjult agenda. I tillegg hviler det en forbannelse der.

Saloum pakker veldig mye inn i sine 84 minutter. Jean Luc Herbulot har lært noen grep i stemningsbygging av Tarantino. Vi får etter en actionfylt åpning, servert et kammerspill med skikkelig nerve, og elementer av det overnaturlige. Etterhvert som historien utfolder seg, går vi mer og mer over i grøsser-territorium. Det er ikke hver dag man får bivåne en vellaget western-horror fra Senegal, som utforsker borgerkrig og folketro, ladet med stil i hvert bilde, og med et killer soundtrack. Om dette høres spennende ut, er Saloum en film for deg.

Kristoffer Holen

Regissør

Jean Luc Herbulot er født i Kongo, men flyttet til Frankrike i 2000. Han jobbet med grafisk design, og lagde musikkvideoer og kortfilm før sin filmdebut med Dealer (2014). De siste årene har han bodd i Senegal, der han lagde serien Sakho & Mangane (2019) og Saloum, som vant regiprisen under Fantastic Fest i 2021.

Denne filmen inngår i

HORISONTER

Originaltittel Saloum

Land Senegal, Frankrike

År 2021

Regissør Jean Luc Herbulot

Manusforfatter Jean Luc Herbulot, Pamela Diop.

Fotograf Gregory Corandi

Produsent Pamela Diop

Med Yann Gael, Evelyne Ily Juhen, Roger Sallah, Mentor Ba.

Produksjonsselskap Lacme Studios

Distribusjon Elle Driver

Spilletid 1t 24m

Språk Wolof, Fransk, Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Skrekk, Spenning

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?