Kenan er en 35 år gammel tollbetjent, så monoton og ordinær at kollegene hans kaller ham «Robot». Livet hans er mer fascinerende og innholdsrikt inne i hodet hans enn ute i virkeligheten. En dag blir han omplassert til en avsidesliggende tollbod, noe som skal få store konsekvenser for ham. Plutselig byttes den hektiske arbeidsdagen ut med langt mer tid til fantasien.

Toll Booth er Tolga Karaçeliks debutfilm, og vant flere priser på filmfestivalen i Antalya, som er Tyrkias viktigste festival. Serkan Ercan stakk blant annet av med prisen for beste mannlige skuespiller – vel fortjent. Rolletolkningen er både lavmælt og intens, og skaper en karakter man virkelig bryr seg om. Gjennom hans møter med stadig nye mennesker lærer vi mer og mer om hva som rører seg i ham.

Filmen er i tillegg godt fotografert, med flere nydelig komponerte tablåer. Mange av bildene går nært innpå, noe som skaper en intim og særegen stemning. Filmen er rett og slett langt mer visuell enn det man skulle tro en tollbodfilm kunne være. Særlig bruken av ulike gulfarger er med på å sprøyte liv inn i det ellers grå livet til Kenan, og gir filmen en helt egen karakter. MKH

Tolga Karaçelik (f. 1981) er en av Tyrkias fremst yngre regissører. Han har også gitt ut noveller og dikt, og vært fotograf på flere kortfilmer og musikkvideoer før hans første film Toll Booth (2010) ble vist på festivaler verden over. Hans to siste filmer har hatt premiere på den amerikanske filmfestivalen Sundance.

Originaltittel Gise Memuru

År 2010

Regissør Tolga Karaçelik

Manusforfatter Tolga Karaçelik

Fotograf Ercan Özkan

Produsent Engin Yenidunya, Tolga Karaçelik

Med Serkan Ercan, Zafer Diper, Nergis Öztürk, Nur Fettagohlu, Sermet Yesil

Produksjonsselskap Mantar Film

Spilletid 1t 36m

Format DCP

Aldersgrense A