26. nov. - 06. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Dette er den første signifikante filmen om den pågående COVID-19-pandemien. Dokumentaren finner sted i Wuhan i løpet av den 76 dager lange «lockdown» som ble innført av de kinesiske myndighetene, i et forsøk på å hindre spredning av viruset. Øde gater står i sterk kontrast til sykehus stappfulle av pasienter, hvor helsepersonell i astronaut-lignende beskyttelsesdrakter kjemper mot en sykdom de knapt vet noen ting om.

Tross alle sine dystopiske elementer er denne dokumentaren godt plantet i den virkeligheten som Wuhans 11 millioner innbyggere gjennomlevde. Frykt og usikkerhet eksisterte side om side med utholdenhet, pågangsmot, og – hvorfor ikke – humor. Enkelte scener er så intime at man lurer på hvordan kameraene overhodet fikk tilgang, Samtidig byr dokumentaren på et uvurderlig innsyn i forløpet til de første dagene av en pandemi som har forandret verden slik vi kjenner den.

Leonardo Rodarte

Regissør

Hao Wu er en kinesisk-amerikansk filmregissør, produsent og manusforfatter som er mest kjent for dokumentarfilmen People's Republic of Desire, som vant juryprisen for beste dokumentarfilm under den amerikanske filmfestivalen South by Southwest i 2018. Weixi Chen er videoreporter for den kinesiske utgaven av Esquire og har vunnet priser under den internasjonale filmfestivalen i Hong Kong og Caixin Media Awards. 76 Days er hans debutfilm som regissør.

Land USA, Kina

År 2020

Regissør Weixi Chen, Hao Wu

Manusforfatter Hao Wu

Fotograf Weixi Chen

Produsent Jean Tsien, Hao Wu

Spilletid 1t 33m

Språk Mandarin

Undertekst Engelsk

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?