26. nov. - 06. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Hvor mange og hvor dype kutt tåler et demokrati før det segner om? Maria Ressa er grunnlegger av den filippinske avisen Rappler, og ble kåret til årets viktigste person av Time Magazine i 2018. Etter at president Duterte kom til makten i 2016 har både Ressa og avisa mildt sagt hatt mye å gjøre. Duterte selv beskriver både Maria og avisa som løgnaktige og svikefulle, og går langt i å oppfordre tilhengerne sine til å løse problemet med de illojale avisfolkene en gang for alle. Ressa vet at hun ikke er trygg, men lar seg ikke skremme til taushet.

I løpet av dokumentaren blir vi godt kjent med Maria gjennom arbeidet hennes i avisa. Vi får også følge med på noen av hennes utallige reiser til utlandet når hun blir invitert for å snakke om menneskerettighetssituasjonen på Filippinene. Samtidig løftes filmen av de mange frodige bikarakterene, blant andre den tidligere politimesteren som stiller som kandidat i lokalvalget. Lojal til Duterte og med en undertrykket drøm om å stå på scenen som popstjerne bidrar han med et morsomt, om enn ganske tragisk, tilsnitt til filmen.

A Thousand Cuts er obligatorisk for alle som er opptatt av pressefrihet og stormannsgale presidenter – med eller uten hentesveis!

Gjermund Granlund

Regissør

Ramona S. Diaz er en prisvinnende dokumentarist og produsent, kjent for karakterdrevne dokumentarer. Hennes forrige film Motherland vant juryprisen ved filmfestivalen i Sundance i 2017. A Thousand Cuts ble også valgt ut til Sundance, den kanadiske festivalen HotDocs og mange andre prestisjetunge festivaler. 2016 mottok Diaz det meget høythengende Guggenheim-stipendet, og er for tiden stipendiat ved United States Artist.

Land Filippinene, USA

År 2020

Regissør Ramona S. Diaz

Manusforfatter Ramona S. Diaz

Fotograf Gabriel Goodenough, Jeffrey Johnson

Produsent Christopher Clements, Ramona S. Diaz, Julie Goldman, Carolyn Hepburn

Med Rodrigo R. Duterte, Pia Ranada, Maria Ressa

Spilletid 1t 50m

Språk Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?