26. nov. - 06. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Møt Lea Tsemel, advokaten som er spesialist på å forsvare palestinere i det israelske rettssystemet. Fordi hun også er aktivist på venstresida, har hun blitt hundset og spyttet på, truet med kniv på gata, og kalt «ekstremist», «forræder», og «djevelens advokat» – det siste tilsynelatende uten ironi. Dokumentarfilmen Advocate følger Tsemels utrettelige arbeid, og en rød tråd i filmen er saken hvor hun forsvarer en mindreårig palestiner i Jerusalem. Han er tiltalt for knivstikking og sitter i ulovlig varetekt mens han utsettes for et hardkjør fra politi, presse og offentlighet. Vi får også et tilbakeblikk på Tsemels oppvekst og karriere i et Israel hvor retorikken har blitt råere for hver nye krig, men hvor palestinernes rettigheter som okkupert folk etter hvert har fått en viss anerkjennelse, i det minste på papiret.

Advocate er en klassisk flue-på-veggen-film om et råskinn av en kvinne som langt fra er noen idealist, men som tar jobben fordi ingen andre tør eller vil. Den er drivende og empatisk fortalt, og opprørende i sin skildring av urett og undertrykkelse.

Cato Fossum

Les Ny Tids anmeldelse av Advocate her.

Regissør

Rachel Leah Jones (f. 1970) er en amerikansk-israelsk dokumentarfilmskaper. Philippe Bellaïche (f. 1967) er en prisvinnende fransk filmfotograf som har arbeidet på en rekke filmer i Israel. Advocate er deres første film sammen. Den hadde premiere på Sundance-festivalen i fjor og er vist på en rekke festivaler over hele verden.

Denne filmen inngår i

Arabiske filmdager

Land Sveits, Israel, Canada

År 2019

Regissør Philippe Bellaiche, Rachel Leah Jones

Manusforfatter Rachel Leah Jones

Fotograf Philippe Bellaiche

Produsent Philippe Bellaiche, Joëlle Bertossa, Paul Cadieux, Rachel Leah Jones, Robin Smith

Med Lea Tsemel

Spilletid 1t 54m

Språk Arabisk, Engelsk, Hebraisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?