26. nov. - 06. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Den nyeste filmen til Manijeh Hekmat er en poetisk, musikalsk roadmovie som tar oss med på en reise gjennom Khuzestan-provinsen i det sørvestlige Iran. Hele området står under vann. Vi følger Navid, Amir og den høygravide Mahla som er på biltur på vei mot Teheran, der bandet deres skal delta i en musikkonkurranse. Til tross for hele strekninger under vann, endeløse hindringer og omkjøringer, er det god stemning og håp i gruppa, som synger seg gjennom reisen.

Bandar Band er en åpenbar hyllest til iransk landskap så vel som musikk. Vi møter dagliglivet på bygda gjennom menneskene som håndterer flommen. Lydbildet er en vakker sammensetning av sang, trafikkradio, bakgrunnsmusikk og lyden av vann i bevegelse. Bandar Band er dypt metaforisk, og vannet representerer den tyngende realiteten som drukner denne generasjonen iranske kunstnere. Alle bevegelser i filmen føles som en virkelighetsflukt, der drømmer til slutt møter realitet. Mahla, Amir og Navid drømmer om verdensturné, og om et Iran der vannet er tappet, og veiene åpner seg for en lysere fremtid.

Abirami Logendran

Regissør

Manijeh Hekmat (f.1962) er en prisbelønnet regissør fra Iran. Debutfilmen hennes, Women's Prison (2002) har blitt vist på over 80 internasjonale filmfestivaler verden over. Siden har hun regissert og produsert flere kritikerroste spillefilmer og dokumentarer. Bandar Band er hennes femte film som regissør.

Land Iran, Tyskland

År 2020

Regissør Manijeh Hekmat

Manusforfatter Manijeh Hekmat, Mostafa Zandi

Fotograf Sajjad Avarand

Produsent Manijeh Hekmat

Med Reza Koolghani, Pegah Ahangarani, Amir Hossein Taheri,

Spilletid 1t 15m

Språk Persisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Humor

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?