26. nov. - 15. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Ayse vender tilbake fra sitt liv i Tyskland, til barndomshjemmet på den tyrkiske landsbygda. Moren ligger for døden og Ayse har knapt nok kommet hjem før moren trekker sitt siste åndedrag. Men Ayse rekker å love henne å oppfylle et siste ønske; å ta over morens livsverk som birøkter på gården. Moren har fostret biebestanden med kjærlighet og utholdenhet gjennom et langt liv. For en ung kvinne som siden ungdomsskolen har bodd i Tyskland, og som attpåtil er livredd for bier blir ikke dette noen enkel oppgave. At gårdens faste medhjelper ser på hennes ideer med dyp skepsis, og at det i tillegg lurer langt skumlere rovdyr i det naturskjønne området, gjør det heller ikke lettere.

Regissør Elyem Kaftan debuterer som spillefilmregissør med bravur. Hun fanger de fine detaljene i Ayse`s kamp mellom å ære morens livsverk, det vanskelige forholdet til sin søster, og erkjennelsen av feil hun har begått i livet.

Lasse Skagen

Regissør Eylem Kaftan introduserer filmen via video.

Regissør

Eylem Kaftan (f. 1974, Istanbul) er en tyrkisk regissør og manusforfatter med en bakgrunn i filosofi, og mastergrad i film og tv fra både Istanbul Bilgi University og York University. Hun har vunnet flere priser for sine dokumentarer; blant annet for Vendetta Song (2005) som vant to priser på Hot Docs-festivalen i Canada.

Denne filmen inngår i

Nye Stemmer Publikumsprisen

Originaltittel Kovan

Land Tyrkia

År 2020

Regissør Eylem Kaftan

Manusforfatter Eylem Kaftan

Fotograf Serdar Ünlütürk

Produsent Canol Balkaya, Mustafa Karadeniz

Med Meryem Uzerli, Feyyaz Duman, Hakan Karsak, Burcu Salihoğlu

Spilletid 1t 33m

Språk Tyrkisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?