Ygyen er en nyutdannet lærer med en haug av drømmer – ikke én av dem involverer undervisning eller klasserom. Som innbitt rockefan planlegger han å flytte til Australia og bli en kjent sanger. Men planene blir satt på vent når han blir sendt for å undervise ved en av verdens mest avsidesliggende skoler. Landsbyen Lunana i Himalaya har bare 56 innbyggere, og ligger ved en isbre en ukes gange fra nærmeste vei. Definisjonen på luksus her er saker som elektrisitet, papir, skolebøker og tavle.

Gjennom sin reise blir læreren Ygyen selv en elev, beveget av lokalbefolkningens åndelige styrke i møte med vanskeligheter. Dette er en vakker og sjelden filmopplevelse, helt og holdent filmet på location ved hjelp av solenergi, og med lokalsamfunnet i Lunana som skuespillere.

Leonardo Rodarte

Regissør

Pawo Choyning Dorji (b. 1984) er først og fremst kjent som fotograf. Bilder fra fotoboka Seeing Sacred: Lights & Shadows Along the Path har vært publisert i en rekke medier, blant annet Wall Street Journal. Lunana: A Yak in the Classroom er Dorjis debutfilm som regissør, men han har tidligere produsert den kritikerroste Hema Hema: Sing Me a Song While I Wait (2016), som mottok hederlig omtale under filmfestivalen i Toronto.

Land Bhutan

År 2019

Regissør Pawo Choyning Dorji

Manusforfatter Pawo Choyning Dorji

Fotograf Jigme Tenzing

Produsent Pawo Choyning Dorji, Jia Honglin, Stephanie Lai, Steven Xiang

Med Sherab Dorji

Spilletid 1t 50m

Språk Dzongkha

Undertekst Engelsk

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?