26. nov. - 06. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

The Wolves er en imponerende skildring av en innvandrerfamilies opplevelse av å starte på bunnen i USA, sett fra barnas perspektiv. Vi følger alenemoren Lucía i en utfordrende ny hverdag. Hun baler med å skaffe en jobb å leve av, et tak over hodet og samtidig ta vare på sine to barn. Åtte år gamle Max og fem år gamle Leo tilbringer dagene alene i en sjuskete studioleilighet. De dagdrømmer om å reise til Disneyland, et løfte Lucia tviholder på for å motivere guttene i deres nye livssituasjon. Men avstanden mellom Disneys drømmeverden og Max og Leos virkelighet er stor, og tilfører både en tragisk klangbunn og sjarm til fortellingen.

Ulveflokken på tre tilpasser seg det nye mens de forsøker å ta vare på minnene hjemmefra. Max og Leo utrustes med en kassettspiller der moren har spilt inn husregler – den viktigste er å holde seg inne mens moren er på jobb. Denne regelen utfordres når den kinesiske huseieren Chang utvikler en omsorgsrolle overfor barna, og andre barn utenfor vinduene frister Max og Leo ut i potensielt farefull lek. Gjennom Max og Leos fantasifulle og naive blikk presenteres kraften i barns forestillingsevne, og hvordan den kan hjelpe en familie å holde det gående i tøffe tider. The Wolves er en film det er verdt å se på stort lerret!

Harmeet Kaur

Les Kinomagasinets anmeldelse av The Wolves her.

Regissør

Samuel Kishi Leopo (f. 1984) er en meksikansk regissør og filmklipper. Han er utdannet ved Universitetet i Guadalajara i Mexico. Somos Mari Pepa (2013) var hans første spillefilm. The Wolves er hans andre film, og den vant prisen Grand Prix of the International Jury i Generation Kplus-seksjonen for barne- og ungdomsfilm under Berlinalen tidligere i år.

Denne filmen inngår i

Nye Stemmer Fokus:Mexico

Originaltittel Los lobos

Land Mexico, USA

År 2019

Regissør Samuel Kishi Leopo

Manusforfatter Samuel Kishi, Luis Briones, Sofía Gómez-Córdova

Fotograf Octavio Arauz

Produsent Leticia Carrillo

Med Martha Reyes Arias, Maximiliano Nájar Márquez, Leonardo Nájar Márquez

Spilletid 1t 35m

Språk Spansk, Engelsk, Kantonesisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Animasjon

Format DCP

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?