Det er sommer, og luften er klam, klaustrofobisk og trykkende. Tolv år gamle Cleo og kusinene hennes er overlatt til seg selv etter at Cleos søster døde. De voksne er paralysert av sorg; en ulmende følelse av angst har lagt seg over huset. De unge jentene benytter anledningen til å utforske sin egen gryende seksualitet og kvinnelighet. De deler hemmeligheter og utfører ritualer.

Mamá, mamá, mamá er et vakkert portrett av en tragisk hendelse der livet ser ut til å ha frosset fast. På bare 65 minutter klarer regissør Pichon-Riviére å vekke sterke følelser ved å fortelle historien gjennom barnas perspektiv. Familiens hus er omringet av natur, som spiller en stor rolle i det filmatiske uttrykket. Billedspråket er poetisk og stemningsfullt, med et nostalgisk preg.

Liv Joelle Barbosa Blad

Regissør

Sol Berruezo Pichon-Riviére (f. 1996) er en regissør og manusforfatter fra Argentina, som også jobber med foto og musikk. Pichon-Riviére har studert regi ved University of Cinema i Buenos Aires, og Mamá, mamá, mamá er hennes første spillefilm. Filmen hadde premiere i sideprogrammet Generation Kplus under årets Berlinale, der den mottok hederlig omtale.

Land Argentina

År 2020

Regissør Sol Berruezo Pichon-Riviére

Manusforfatter Sol Berruezo Pichon-Riviére

Fotograf Rebeca Siqueira

Produsent Laura Tablón

Med Siumara Castillo, Chloé Cherchyk, Camila Zolezzi

Spilletid 1t 5m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Format DCP

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?