tor. 26.11
09:00 - 10:50

En bedagelig anlagt universitetsforeleser, som lever på sin gravide kones lønn, sitter hjemme og lurer på hva han skal foreta seg for å få et professorat. Men den konstante bjeffingen fra en liten bikkje et sted i blokka er i ferd med å drive ham til vanvidd; han sniker rundt i korridorene med mord i blikket…

Gjennom de sammenflettede historiene til foreleseren, hans kone, en kjæledyrelskende sekretær og en vaktmester med sans for hundelapskaus, bygger Bong et satirisk mikrokosmos av det koreanske samfunnet. Bak denne blandingen av daglige rutiner, spøkelseshistorier, desillusjonerte karakterer og kjæledyr-redningsdåder, lurer det en skarp sosial analyse som er Pasolini verdig.

Tromsø internasjonale filmfestival

Les Montages' omtale av Barking Dogs Never Bite her.

Regissør Bong Joon-ho vil gi en personlig videohilsen til Film fra Sør før filmen.

Regissør

Bong Joon-ho (f. 1969) er en av Sør-Koreas mest kjente filmskapere, både internasjonalt og på hjemmebane: The Host (2006), engelskspråklige Snowpiercer (2013) og Oscar-vinneren Parasitt (2019) er alle blant de best besøkte filmene i Sør-Korea noensinne. Bong spillefilmdebuterte med Barking Dogs Never Bite i 2000 og slo for alvor igjennom med krimthrilleren Memories of Murder i 2003, før Mother fulgte i 2009. Filmene til Bong Joon-ho er kjent for mørk humor, raske stemningsskifter og en sterk visuell stil med sans for detaljer. Under årets festival har du mulighet til å fordype deg i filmografien hans i et omfattende retrospektiv.

Originaltittel Peullandaseu-ui Gae

Land Sør-Korea

År 2000

Regissør Bong Joon-ho

Manusforfatter Bong Joon-ho, Song Ji-ho, Derek Son Tae-woong

Fotograf Cho Yong-kyou

Produsent Cho Min-hwan

Med Bae Du-na, Lee Sung-jae, Kim Ho-jung, Byun Hui-bong

Produksjonsselskap Arthaus

Spilletid 1t 50m

Språk Koreansk

Undertekst Engelsk

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?