26. nov. - 06. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

I en småby i Sør-Korea bor Do-joon med sin mor som er enke. En kveld følger Do-joon etter en ung jente i byen inn i et ubebodd hus. Neste morgen finner de liket til den unge jenta på taket av huset, og alt tyder på at Do-joon er skyldig i dødsfallet. Overbevist om at han er uskyldig, og villig til å gjøre hva som helst for å bevise det, setter moren i gang sin egen etterforskning av saken. I tittelrollen finner vi Hya-ja Kim, en av Sør-Koreas store nasjonalskatter, i sitt livs prestasjon.

Monsterfilmen The Host tok verden med storm og satte Bong Joon-ho virkelig på kartet da den kom ut i 2006. I sin neste film, Mother, beveger han seg i en ganske annen retning. Her er Hitchcocks thrillere en tydelig inspirasjon, men med Bongs særegne og bekmørke humor i bunn. Før Parasitt ble denne filmen ofte trukket fram som hans mest undervurderte mesterverk. Gå ikke glipp av denne unike sjansen til å se den på kino!

Mads Voss

Regissør Bong Joon-ho vil gi en personlig videohilsen til Film fra Sør før filmen.

Regissør

Bong Joon-ho (f. 1969) er en av Sør-Koreas mest kjente filmskapere, både internasjonalt og på hjemmebane: The Host (2006), engelskspråklige Snowpiercer (2013) og Oscar-vinneren Parasitt (2019) er alle blant de best besøkte filmene i Sør-Korea noensinne. Bong spillefilmdebuterte med Barking Dogs Never Bite i 2000 og slo for alvor igjennom med krimthrilleren Memories of Murder i 2003, før Mother fulgte i 2009. Filmene til Bong Joon-ho er kjent for mørk humor, raske stemningsskifter og en sterk visuell stil med sans for detaljer. Under årets festival har du mulighet til å fordype deg i filmografien hans i et omfattende retrospektiv.

Denne filmen inngår i

Regissørportrett: Bong Joon-ho

Originaltittel Madeo

Land Sør-Korea

År 2009

Regissør Bong Joon-Ho

Manusforfatter Bong Joon-Ho, Eun-kyo Park

Fotograf Kyung-pyo Hong

Produsent Tae-joon Park, Woo-sik Seo

Med Hya-ja Kim, Won Bin, Goo Jin

Produksjonsselskap Arthaus

Spilletid 2t 9m

Språk Koreansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?