lør. 12.11
18:30 - 20:48
Vega 1
lør. 19.11
20:40 - 22:58
Vega 1

Fra en av Sør-Koreas største regissører, får vi en film noir i beste Hitchcock-stil.

EKSTRAVISNING: Vi setter opp en ekstravisning av DECISION TO LEAVE lørdag 19. NOV kl. 20.40. Merk at denne visningen kun har norske undertekster.

Med prisen for beste regi og utropt som filmkritikernes favoritt på årets filmfestival i Cannes, er det en stor glede for oss å ønske mesterregissøren tilbake med en klassisk film noir-thriller i beste Hitchcock stil.

Hae-jun (Park Hae-il) er en erfaren etterforsker fra Busan som blir satt til å etterforske et mystisk dødsfall der en mann tilsynelatende har falt ned fra et fjell. Omstendighetene er uklare, og mannens kinesiske hustru Seo-rae (Tai Wei) innkalles til avhør som mistenkt i saken. Er det en tragisk ulykke, et selvmord eller et mord? Allerede i avhøret med Seo-rae merker etterforskeren en krypende attraksjon mot den mistenkte, og det som følger blir en filmatisk godtepose med en mystisk femme fatale i sentrum. Fort handler det ikke lenger om å løse saken for etterforskeren, men om å komme seg så tett innpå en kvinne han er hodestups forelsket i som mulig. Om dette er spesielt smart må du se filmen for å finne ut av.

«Jeg lager bare kommersielle filmer», har regissøren selv uttalt etter at hele kritikerkorpset i Cannes utropte filmen til et mesterverk. Kanskje var dette for å minne den vanlige publikummer om at man ikke trenger å være filmnerd for å kose seg med dette visuelle fyrverkeriet av en film. Samtidig hviler han på den klassiske noir-sjangeren, og krever et årvåkent publikum for å fange opp nyansene i fortellingen. Du deltar i oppdagelsen av, og løsningen på mordmysteriet, og legger merke til mange små detaljer som er med på å kaste lys over det som har skjedd. Skuespillerprestasjonene står til en innertier, ikke minst den kinesiske skuespilleren Tai Wei, som har alle de riktige kvalitetene og utstrålingen til en klassisk femme fatale.

Det er en glede å kunne presentere Parks nyeste mesterverk som årets åpningsfilm på årets Film fra Sør.

Lasse Skagen

Regissør

Park Chan-Wook er en av verdens mest anerkjente, nålevende regissører, og har en allsidig filmografi som blant annet inkluderer Oldboy (2003) Kammerpiken(2016). Han har regissert en lang rekke visuelt spektakulære og drivende filmer, og fikk et gjennombrudd med Joint Security Area (2000) og nådde ut til et enda bredere publikum med Oldboy. Tematisk er hevn ofte en sentral drivkraft i mange av hans karakterer, og med en allsidig filmografi som inneholder både langfilm. Decision to Leave er hans nyeste spillefilm og hadde premiere på filmfestivalen i Cannes tidligere i år.

Denne filmen inngår i

ÅPNINGSFILM HOVEDKONKURRANSE K-FILM PUBLIKUMSPRISEN

Originaltittel 헤어질 결심 (Heojil Kyolshim)

Land Sør-Korea

År 2022

Regissør Park Chan-wook

Manusforfatter Park Chan-wook, Chung Seo-kyung

Fotograf Kim Ji-yong

Produsent Park Chan-wook, Ko Dae-seok

Med Tang Wei, Park Hae-il, Go Kyung-pyo, Teo Yoo

Produksjonsselskap Moho Films

Distribusjon Arthaus

Spilletid 2t 18m

Språk Koreansk, Mandarin

Undertekst Engelsk

Sjanger Spenning

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?