26. nov. - 15. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Gunpowder Heart er et realistisk portrett av hvor klaustrofobisk det kan oppleves å leve i et patriarkalsk samfunn hvor forbrytelser mot kvinner går ustraffet hen. I sin hevn-thriller av en debutfilm viser regissør Camila Urrutias rått og nært hvordan et blomstrende kjærlighetsforhold blir snudd på hodet som følge av et overgrep. Det nyforelskede paret María og Claudia blir utsatt for overgrep av tre menn etter en romantisk kveld på tivoli. María blir besatt av hevn. Hun krever at Claudia skal hjelpe henne med å få tak i ammunisjon, men Claudia kvier seg. Hun drømmer om å ta med seg María til USA for å starte på nytt. Samtidig finner de ingen støtte i samfunnet rundt dem, og når Claudia ikke en gang får levere anmeldelse hos politiet, eskalerer hele situasjonen.

Gunpowder Heart viser hva det vil si å leve i et samfunn preget av vold og fattigdom, og hvordan de maskuline samfunnsstrukturene i Guatemala særlig går ut over kvinner og LHBT-personer. Gjennom en medrivende kameraføring som ligger tett på handlingen formidler filmfotograf Paolo Giron den klaustrofobiske følelsen av å ikke bli respektert og verdsatt som menneske, og spesielt frustrasjonen over at de skyldige går fri.

Andrea Regine Meyer

Regissør Camila Urrutia introduserer filmen via video.

Regissør

Camila Urrutia er filmskaper og skuespiller, og har regissert og skrevet manus til flere kortfilmer som portretterer livene til unge queer-kvinner i Guatemala by. Hun har også laget flere dokumentarer med samme tematikk. Gunpowder Heart er hennes første spillefilm, både som manusforfatter og regissør.

Denne filmen inngår i

Nye Stemmer Publikumsprisen Fokus: Guatemala, Kenya, Mongolia

Originaltittel Pólvora en el corazón

Land Guatemala

År 2020

Regissør Camila Urrutia

Manusforfatter Camila Urrutia

Fotograf Paolo Giron

Produsent Mauricio Escobar, Inés Nofuentes

Med Andrea Henry, Mauricio González, Vanessa Hernández

Spilletid 1t 22m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?