26. nov. - 06. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Guatemala City. Koki er en vakker ung mann som er fanget i byens brutale grep. Han lever av å svindle på oppdrag fra den rå bokseren og hotelleieren Carlos. På dagtid vinner Koki turistenes tillit som guide, for så å la dem bli bestjålet. Om natten forfører Koki eldre menn som han tar med til Carlos’ hotell, igjen for å tilrettelegge for Carlos’ tyver.

En dag tar ett av Kokis ofre hevn. Koki blir grovt banket opp, og når han kommer seg til hektene igjen har Carlos byttet ham ut med en ny, ung forfører. Gjennom å observere Carlos’ nye makker, ser plutselig Koki klart hvordan han tidligere har levd et voldelig og meningsløst liv. Men finnes det noen utvei for ham?

The Ghosts er en brutal, men vakker film, der form og innhold spiller på lag. Sebastián Lojos debutfilm formidler store følelser gjennom lavmælt dialog og et særegent visuelt uttrykk. Samspillet og bruddet mellom Koki og Carlos konseptuerer mangel på kommunikasjon og muligheter for arbeiderklassen i Guatemala City. Byens fremmedgjøring ligger som en tykk tåke rundt all handling.

Andrea Regine Meyer

Regissør

Sebastián Lojo er filmfotograf og filmskaper. Lojo avsluttet skolegangen ved London Film School i 2017, og Los fantasmas er hans første spillefilm, samt første film hvor han er både manusforfatter og regissør.

Originaltittel Los Fantasmas

Land Guatemala, Argentina

År 2020

Regissør Sebastián Lojo

Manusforfatter Sebastián Lojo

Fotograf Vincenzo Marranghino

Produsent Remi Itani, Bernabé Demozzi

Med Marvin Navas, Carlos Morales El Punisher, Daniela Castillo

Spilletid 1t 15m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?