26. nov. - 06. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

En gåtefull ung mann blir sendt til det avsidesliggende fengselet La MACA, gjemt dypt inne i Elfenbenskystens skoger. Her styrer fangene, og ikke fangevokterne. Deres leder, Blackbeard, utpeker nykommeren til rollen som fengselets neste Roman, deres historieforteller. Under den neste røde måne forteller Roman om den unge gjenglederen Zama King og, gjennom hans livshistorie begir fangekollektivet seg ut på en reise gjennom Elfenbenskystens historie og mytologi. Samtidig, i en annen del av fengselet, planlegger Blackbeards rivaler et kupp.

Night of the Kings handler like mye om historiefortelling som den forteller en historie. Gjennom blandingen av fabel, historie, allegori og myte snor filmen seg gjennom maktkamper, forræderi og den menneskelige sjel – og kaster et blikk på fantasiene vi omgir oss med, og hvordan disse fantasiene kontrollerer oss.

Filmen inneholder en rekke interessante skuespillerprestasjoner – franske Denis Lavant dukker opp som en gammel skrulling med en høne på skulderen, Steve Tientcheu spiller imponerende subtilt og følelsesladd rollen som den truende fengselsherren Blackbeard, og Bakary Koné trollbinder som filmens unge, gåtefulle, stjerne.

Elisabeth Aslesen

Regissør

Philippe Lacôte (f. 1969) er en filmskaper fra Elfenbenskysten. At han startet sin karriere som radioreporter har satt sine spor i filmene hans, da de ofte betrakter Elfenbenskystens samtidshistorie, og voldskulturen landets politiske ubalanse har fostret. Night of the Kings er hans andre langfilm. Den har vunnet Amplify Voices-prisen ved filmfestivalen i Toronto i 2020, og er Elfenbenskystens nominasjon til Oscar for Beste fremmedspråklige film i 2021.

Denne filmen inngår i

Hovedkonkurranse Publikumsprisen

Originaltittel La nuit des rois

Land Frankrike, Elfenbenskysten, Canada, Senegal

År 2020

Regissør Philippe Lacôte

Manusforfatter Philippe Lacôte

Fotograf Tobie Marier-Robitaille

Produsent Delphine Jaquet, Ernest Konan, Yanick Létourneau

Med Denis Lavant, Issaka Sawadogo, Steve Tientcheu, Rasmané Ouédraogo

Spilletid 1t 33m

Språk Fransk, Dyula

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?